Pınarhisar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlandı

Pınarhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı düzenlenen törenle kutlandı. Pınarhisar Cumhuriyet Meydanı’ndaki programa Pınarhisar Kaymakamı Betül Büyükkılıç, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, idari ve askeri personel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Pınarhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı 8 Kasım 2022 Salı günü Pınarhisar Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara vatandaşların ilgisi yoğun olurken geçit törenine toplumun geniş bir kesiminden katılım olması memnuniyetle karşılandı. Gerçekleştirilen kutlamalarda bir konuşma yapan Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, “Çocukluğumuzun Pınarhisar'ında kutlanan eski bayramları yeniden hafızalarımıza kazıdığımız bu bayramda; Ürünlerini dağıtan köy muhtarlarımıza, kooperatiflerimize ve esnaflarımıza, mahalle muhtarlarımıza, mükemmel bir tiyatral gösteri düzenleyen avcılarımıza, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza, kurum amirlerimize, mükemmel gösterileriyle kutlama törenimize renk katan Bursa Kılıç Kalkan Ekibine, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Nev-i Dans ekibine ve heyecanlarıyla ve çoşkusuyla bizleri gururlandıran katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Kaymakam Büyükkılıç’tan 
kutlama mesajı
Öte yandan Pınarhisar Kaymakamı Betül Büyükkılıç’ta bir kutlama mesajı yayımladı. Büyükkılıç mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Aziz milletimiz vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en haklı savaşı olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır.
Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken bu vatanın aziz evlatları ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır. Pınarhisarımızın kurtuluşunun 100. yıl dönümünde bu mücadele ruhunu yeniden canlandırmak sorumluluğunu taşıyoruz. 
Bu vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızın ve milletimizin bekası uğruna can veren tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Pınarhisarlı hemşehrilerimizin 8 Kasım Kurtuluş Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bir kurtuluş daha var 10 Kasım 2022 Perşembe 14:03:42

    Atatürk düşmanlarından ve geri köhne çürümüş kafalardan