"Pınarhisar’ın 4 büyük sorunu var”

Kırklareli’ne bağlı Pınarhisar İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Hicret Şamil Karasu Pınarhisar gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Pınarhisar İlçe Başkanlık Binası’nda görüştüğümüz Karasu, Pınarhisar’ın en büyük sorunları ve sorunların çözümlerine ilişkin gazetemizle bir araya geldi. 

AK Parti Pınarhisar İlçe Başkanı Hicret Şamil Karasu, 2019 seçim dönemine ilişkin çalışmalarından bahsederken, çalışmanın göreve geldikleri günden bu yana olduğunu ve seçimlere bugün yapılacakmış gibi çalıştıklarını söyledi. Karasu; ”Biz 2016 Nisan ayında göreve geldik. Göreve geldiğimizde hızlıca yönetimimizi oluşturduk. Şansımıza bu dönem gençlik kollarımız ve kadın kollarımızın da değişim dönemleriydi. O dönem sonrasında seçim startını verdik. Bir söz vererek başladık. 2019 Mart ayında Pınarhisar Belediyesi’ni almadan gelmeyeceğiz dedik. O gün çalışmalara başladık. O günde beri köy, ev hasta ziyaretleriyle ve Pınarhisar’a büyük yatırımların gelmesi ile alakalı muhakkak aylık Ankara ziyaretlerimizi gerçekleştirdik oradan gelebilecek yatırımların hepsini getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu Pınarhisar’ımızın hissettiğinin farkındayız” dedi.
Bir gün dinlenmek haram
Seçimlere hazır olduklarını belirten Karasu, “Biz AK Parti olarak bugün seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gücümüzü Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a bakarak alıyoruz. Bizler yerelde kendisinin birer yansımaları gibiyiz. O bir gün yatmıyorsa bize de bir gün yatmak haram olmuş demektir. O yüzden seçim süresince yorulmayacağımızı biliyoruz. Adeta bir maraton koşucusu gibiyiz, her gün idmana müsabakaya çıkmak ne kadar rahatsa bizim için de seçimlere girmek o kadar rahat olacak, çünkü biz her gün seçim varmış gibi çalışıyoruz. Onu rakipler düşünsün” diye konuştu.
Dört Büyük Problem
Problemler ile ilgili araştırma yaptıklarının altını çizen Karasu, “Biz ilk göreve geldiğimiz zamandan bu yana rutin olarak dört ayda bir Pınarhisar’da anketler yapıyoruz.
Anketlerde Pınarhisar’ın problemleri nedir? Halkımız neler istiyor? Biz bunlara ne kadar cevap verebiliriz? Ne kadarına Belediyeyi aldıktan sonra cevap verebiliriz? diye anketler yapıyoruz. Pınarhisar’da 4 tane genel sorun ile karşılaştık. Bu genel sorunlardan bir tanesi; İlçe olarak ciddi bir şekilde göç vermemiz ve gençlerimizi dışarıya kaybetmemiz. En büyük sorunumuz bu olarak görünüyor” ifadelerini kullandı.
Pınarhisar’da tek ana yol var
Karasu, “İkinci büyük sorunumuz, çevre yolu sorunu çünkü sadece bir ana yolumuz var. Bu da karayollarına ait bir yol. Bu karayolumuzun üstünde tüm okullarımız, ibadethanelerimiz, bankalarımız, alışveriş merkezlerimiz bulunuyor. Bu durumda tamamen hayatı felç eder hale geldi. Pınarhisar’ımızın çevresinde 2 tane çimento fabrikası, 1 kireç
fabrikası ve 12 tane taş ocağı var. Ağır vasıtaları bu yol üzerinden geliş gidiş yapıyor. Çevre yolumuzun olmayışı bu açıdan büyük bir sorun.”
Büyük problem “İmar”
Pınarhisar’da inşaatların şiştiğini söyleyen Karasu, “Üçüncü sorunumuz ise imar sorunumuz; ara caddelere girilememesinin ilçemizin büyüyememesinin sorunlarından birisi de imar sorunu olarak görünüyor. En son çalışmasının 1993’te yapıldığını ve o günden bu yana herhangi bir imar çalışmasının yapılmadığını görüyoruz. Ancak gelişen inşaat sektörüne bakıldığında, 2010 yılından sonra ciddi bir gelişim görüyoruz. Ancak Pınarhisar’da 2 kat ya da 3 kat imarlı alanların çok fazla olması sebebiyle inşaatlarımızın belli bir noktadan sonra şiştiğini, diğer alanlarda ise olmadığını görüyoruz. Dördüncü sorunumuz ise; Dere Mahalle ve Camikebir Mahallesi’ni oluşturan büyük bir sit alanı var” dedi.
“Bir gecede karar almışlar”
Karasu sorunların nedenlerini açıklayarak, “Biz AK Parti Pınarhisar Teşkilatı olarak bu sorunlar hakkında çalışmalar gerçekleştirdik. Birincisi; bahsetmiş olduğumuz göç vermemiz ve etrafımızda olan büyük organize sanayilerinin gelişmesi ile ayrıca dünyanın en büyük havalimanı Pınarhisar merkeze 140 km uzaklıkta olması bu hattın büyük bir gelişmeye açık olduğunu gösteriyor. 1993 yılında alınan imar değişikliği, Belediye Meclisi’nin bir gecede aldığı kararla olduğunu fark ettik. Bu konu hakkında bakanlıklardan yazı alınmadığını bazı fabrikaların yapım aşamasında sıkıntılarla karşılaştığını ve Pınarhisar’a sanayi gelmediğini fark ettik. Bakanlıklardan izin alınmadığından dolayı bu bölgeye sanayi tesisleri kurulamıyor.
Bu durumda göç vermemize neden oluyor” şeklinde konuştu.
Risk aldık çözümü sunduk ama…
Çözümler için çalıştıklarını ancak belediye tarafından kabul edilmediğini belirten Karasu, “Bununla ilgili diğer bakanlıklar ile Ankara ziyaretlerinden sonra yapılan görüşmelerimiz sonucunda 18.madde ile Pınarhisar’da bir genişletme yaparak hem çevre yolumuzu içine kapsayan, hem sanayi imarımızı hem de kent imarımızı içine kapsayan ve bununla birlikte anıtlar kurulu ile yaptığımız görüşmede koruma imar planı olmayan ilçemizde, koruma ilan planını da içine alacak 18.madde ile kapsayarak bu 4 büyük sorunumuzu halletmek için gerekli komisyonumuzu kurduk. Bütün konu ile ilgili raporumuzu 3 aylık bir çalışma sonucu oluşturduk. Hatta daha da ileri gittik. Dedik ki bu 18.madde maliyetle olan bir şey bunun finansmanını da Kalkınma Ajansı’nın desteği ile yapılabileceğini gördük. En sonunda çalışmalarımızı Belediye Meclis Üyelerimiz ve medya yoluyla belediyemize sunduk ve bunu risk alarak yaptık.
Pınarhisar halkının rantı olacaktı
Belediye tarafından verilen cevaptan yakınan Başkan Karasu, “Biz emek verdik bu raporu, projeyi hazırladık. Fakat öyle lakayıt bir şekilde cevap verildi ki, siz bunu 18.madde aracılığıyla rant elde edeceksiniz dediler. Evet rant olacaktı ama o Pınarhisar Halkının rantı olacaktı bizim değil. Ne yazık ki mevcut belediyemiz bu konularda fikir üretmediği gibi her fikri karşı gelen bir yapıya sahip. Umarız gelecek seçimlerimizde vatandaşımız bunları görecek ve hak eden yanıtı verecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bir diğer sorun da 19 Ocak 2018 Cuma 12:55:49

    Bir diğer sorun da eski başkan Mehmet Kapılı döneminden sonra sizlerin Pınarhisar'ı çok boşlaması. Kapılı çok çalışkan bir başkandı. Kimse hakkını yiyemez. Şimdiki başkanın yaptığı popüler işlerin çok ötesinde güzel işlere imza attı. Ama ne vakit belediyeyi şimdikilere kaptırdınız kendinizi anlatmakta çok geç kaldınız. Sıkı çalışmadınız açıkçası. Halk arasına yeterince katılmadınız. Şimdiki belediyenin yalnışlarını eksiklerini iyi anlatamadınız mesela. Yoksa bu yönetimden şikayet edenlerin sayısı çok fazla. Onlara ulaşmakta yanlış yol izliyorsunuz çok zaman. Olaylara sadece siyaset olarak yaklaşınca ters tepiyor. Halka onların refahı için yapılması gereken icraatları vaatleri anlatmanız lazım. Siyaset değil. Ayrıca belediye başkanı seçerken de Pınarhisar'ın hissiyatından uzak dokusundan uzak bir aday göstermemeniz lazım. Başarılar.