Pınarhisar’da “Gençlik Festivali” coşkusu yaşandı

Geleneksel Pınarhisar Gençlik Festivali, 6-7 ve 8 Eylül tarihlerinde ilçede 10. kez düzenlendi. Gençlik Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Her yaştan Pınarhisarlıya hitap eden etkinliklerin yapıldığı festivalde önemli sanatçılar da sahne aldı. 10. Geleneksel Pınarhisar Gençlik Festivali’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Pınarhisar’da festival coşkusu 6 Eylül Cuma günü saat 16:00’da Ali Özer Parkı önünde toplanılmasıyla başladı. Ardından saat 17:00’de Cumhuriyet Meydanı’nda festival açılışı gerçekleştirildi, Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Devamında 17:15’te çelenk sunumu, 17:30’da ise açılış konuşmaları yapıldı. 17:45’te halk oyunları gösterisi sergilenirken, 18:00’de ise bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Sonrasında saat 18:30’da Dj Erdi Kulaç performansını sahneledi.
Sanatçılara plaket
takdim edildi
10. Geleneksel Pınarhisar Gençlik Festivali’nin başlangıç konseri cuma akşamı saat 21:00’de Merve Özbey ile yapıldı. Özbey’in şarkılarıyla festivale katılan Pıanarhisarlılar coşku dolu anlar yaşadılar. Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, konserde sanatçı Merve Özbey’e plaket ve çiçek takdiminde bulundular. Selamlama konuşmaları ve hayırlı olsun temennilerinde bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’dan sonra konuşmasını yapan Belediye Başkanı İhsan Talay; “Güzel sesleriyle ve festivalimizi renklendirdiği için kendilerine teşekkür ederim.” dedi.
“Vatandaşlarımız her şeyin
en güzeline layık”
Merve Özbey’in ardından cuma akşamı sahneye Yusuf Güney çıktı. Güney sevilen şarkılarını Pınarhisarlılar için söyledi. Sanatçı Yusuf Güney’e plaket ve çiçek takdiminde bulunan Belediye Başkanı İhsan Talay, ““Kıymetli sanatçımız, coşkulu performansıyla muhteşem bir müzik ziyafeti verdi. Festivalimize katılımından dolayı Yusuf Güney’e teşekkür ederim.
Vatandaşlarımız her şeyin en güzeline layık.” ifadelerini kullandı.
“Her şey çocuklarımız için”
Başkan İhsan Talay, cumartesi günü çocuklarla da bir araya geldi. Çocuklara hediyeler veren Talay; "Çocukların yüzlerindeki sevinci, mutluluğu görünce bizler daha çok mutlu oluyoruz. Onların daha güzel bir Pınarhisar'da daha mutlu bir ortamda büyümeleri için gece gündüz çalışıyoruz. Her şey çocuklarımız için." şeklinde konuştu.
Coşku hafta sonu da sürdü
10. Geleneksel Pınarhisar Gençlik Festivali’nde coşku hafta sonu da devam etti.
7 Eylül Cumartesi akşamı; Koliva, Derya Uluğ ve Sinan Yıldırım vatandaşlarla buluşurken, pazar akşamı ise Oğuzhan Koç ve Irmak Arıcı sahne aldı.
Birbirinden renkli
etkinlikler düzenlendi
Gençlik Festivali’nde birçok farklı türde etkinlikte gerçekleştirildi. Festivalde şu etkinlikler yapıldı: “Pınarhisar yöresel gıda standları, konuk ilçelerin yöresel standları, mobil sahne gösterimleri, dev kaydırak, zıp zıp, Kızılderili gösterisi, korsal alanı, superman evi, trambolin, konuşan masal ağacı perisi, pamuk şeker ikramı, maskot, palyaço ve animasyon gösterileri, kukla ve bubble show, yarışmalar, geleneksel çocuk oyunları, atölye çalışmaları, geleneksel oyun atölyesi, zeka oyunları atölyesi, halk oyunları gösterileri.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Birleştirici jesti güzeldi 11 Eylül 2019 Çarşamba 08:05:46

    İhsan başkan genç bir başkan olarak güzel bir ilke imza attı. Şarkıcı getirir herkesi alana toplar kendinizi överr de översiniz. Ama o festivalde Pınarhisar a hizmet etmiş eski başkanlara plaket vererek teşekkürlerini sundu. Sağlık esenlik dileklerini iletti. Çok zarif anlamlı ve birleştirici bir jestti.

  2. Çok güzel bir üç gün yaşattınız. Teşekkürler.