Pınarhisar’da 9 noktada sel önleyici çalışmalar yapılacak

Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Kırklareli Devlet Su İşleri Müdürü Nurettin Kıvrak, DSİ Saha Mühendisleri ve belediyenin teknik ekipleriyle birlikte afet sonrası toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Başkan İhsan Talay, ilçenin kuzey bölgesinde toplamda 9 noktada sel önleyici çalışmalar yapılacağını duyurdu.

Pınarhisar’da yaşanan sel felaketinin ardından Kırklareli Devlet Su İşleri Müdürü Nurettin Kıvrak, DSİ Saha Mühendisleri ve belediyenin teknik ekipleriyle birlikte afet sonrası toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilçede yaşanabilecek olası muhtemel sel baskınlarına karşı birçok önemli çalışma yapılacağı kaydedildi. Başkan İhsan Talay, ilçenin kuzey bölgesinde toplamda 9 noktada sel önleyici çalışmalar gerçekleştirileceğini duyurdu. Talay yaptığı bilgilendirmede, “İlçemizin kuzeyindeki Pekmezdere, Kartaldere ve Ambarlı bölgesindeki dere yataklarından gelen sel sularını engellemek için bentler yapılacaktır. Dere yataklarından gelen taşkın sularının Tekkedere mevkiine iletimi yapılacaktır.
İlçemizin kuzey bölgesinde toplamda 9 noktada sel önleyici çalışmalar yapılacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası Genel Müdürlüğü ortaklığında yapılacak olan projeye, Yağmur Suyu Deşarj Hattımız da entegre edilecek. Bu sayede şu zamana kadar üzerinde durulmayan drenaj ve deşarj hatları sebebiyle ve son bir haftadır sağanak yağışların etken olduğu yaşadığımız felaketleri de minimuma indireceğiz!” ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Tam bu konu üzerine çalışırken 3. sel geldi vurdu. İhsan başkan gece gündüz işinin başındaydı. Olumsuzluğa rağmen her kesimden övgü aldı.