Pınarhisar’da 11 yıllık sorun çözüme kavuşturuldu

Pınarhisar’da 11 yıldır çözülemeyen sit alanı sorunu Belediye Başkanı İhsan Talay’ın geçtiğimiz günlerde Edirne Kültür
Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nde katılım
sağladığı toplantı sonucunda çözüm aşamasına geldi.

Pınarhisar’da uzun bir süredir çözüm bekleyen sit alanı sorununda Başkan İhsan Talay düğmeye bastı. Yapılan görüşmeler neticesinde yaklaşık 3 aylık bir süre zarfında sorun çözüm aşamasına geldi. Bu çerçevede Pınarhisar’da kale ve surlar yeniden değerlendirilerek sur yerleri tespit edildi, 1. ve 2. derece sit alanları kaldırıldı. Yalnızca hisarlar ve surlar tescil dahilinde bırakılarak, harici alanların tamamı 3. derece inşaat izni verilen alan olarak kabul edildi.
Konuyla ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Pınarhisar Belediye Başkanlığı, “ İlçemizin kanayan yarası 11 yıldır çözülemeyen sit alanı sorunu, 25.06.2019 tarihinde Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nde belediye başkanımız İhsan Talay’ın bizzat katılımı ile gerçekleştirilen toplantı neticesinde 3 ay bile sürmeyen kısa bir sürede çözüm aşamasına gelmiştir. İlçemizdeki kale ve surlar yeniden değerlendirilerek sur yerleri tespit edilmiş 1. ve 2. derece sit alanları kaldırılmıştır.

Yalnızca hisarlar ve surlar tescil dahilinde bırakılmış, harici alanların tamamı 3. derece inşaat izni verilen alan olarak kabul edilmiştir. Bazı parseller tamamen sit alanından çıkarılmış olup kalan yerlerde de inşaat yapılması için önümüzdeki en büyük engel aşılmıştır.
“Hisarlar bölgemizi ilçemizin gurur duyacağı bir alan
haline getireceğiz”
Belediye Başkanımız İhsan Talay’ın Kültür ve Turizm Bakanlığımızı ziyareti ile bu alanın imara açılması için gerekli olan koruma imar planı yapımı Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2019 yılı yatırım programına alınmış ve Bakanlığımız çalışmalarını başlatmıştır. Kısa zaman içerisinde koruma imar planı da tamamlanarak bu alanda arsaları bulunan vatandaşlarımızın mağduriyetini çok yakında gidererek bu alanda tekrardan inşaatların yapımına başlanacak. Belediyemiz bu önemli eşiği geçerek aynı zamanda Kaleler Kültür ve Çevre Düzenleme Projemizin de önünü açmıştır. Önümüzdeki günlerde kültür projemizin de fizibilitesine başlayacağız ve projelerimiz tamamlandığında hisarlar bölgemizi ilçemizin gurur duyacağı bir alan haline getireceğiz.” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Olmaz denilen oldu 09 Temmuz 2019 Salı 10:05:15

    İhsan Talay senelerdir sürüncemede kalmış "çözülemez" denilerek kulağı üzerine yatılıp ilgilenilmeyen bu sorunu göreve geldiğinin daha ilk aylarında ortak akıl ve ısrarcı girişimlerle çözmeyi başardı. Buna rağmen bazı kesimler sanki kaleler denilen kesimin imara açılacağı gibi ters algı yaratarak bu durumu hafif göstermeye çalışıyorlar. Oysa ki kaleler bölgesinin turizme ve bir rekreasyon alanı olarak halkın bizatihi kullanımına kazandırılması söz konusu. Çalışkan dinamik ve halkla sıkı bağlar kuran genç başkan göreve hızlı başladı. Helal olsun.

  2. Ne zaman kaybıymış 21 Temmuz 2019 Pazar 09:54:45

    Geçtiğimiz belediye başkanı döneminde hep oyalanmışız meğer. Demek yapılabiliyormuş. Teşekkürler İhsan başkan.