Pınarhisar’a büyük adım

Pınarhisar Belediyesi’nin öncülüğünde Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği Programa ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın da katkılarıyla Pınarhisar Kalesi ve Sit Alanı’nda yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Birçok ilçemizin sahip olduğu tarih itibari ile bakımsızlıktan harabeye dönen yapıları böylesine projeler ile tekrar hayata geçiyor. TRAKYAKA’dan %95 hibe destek hakkı kazanan kale ve sit alanın geri kalan kısmını AB Sınır Ötesi programından karşılanacak.
Konu ile ilgili Pınarhisar Belediyesi’nin yaptığı açıklamada; “2015 yılında Trakya Kalkınma Ajansı’ndan %95 hibe desteği kazanan Pınarhisar Kalesi ve Sit Alanı projesi tüm hızıyla devam etmektedir.
Pınarhisar hisarlar bölgesi ve sit alanında hazırlanacak koruma imar ve çevre düzenleme projeleri ile bölgede yeniden yapılaşma ve kontrollü inşaat izinleri alınacak ve elde edilecek rekreasyon projesi, hisarlar bölgesi ve çevresinin mesire alanı olarak dönüşümü uygulaması için 2016 yılı itibariyle AB Sınır Ötesi İşbirliği Programı teklif çağrısı kapsamında hazırlanarak, Bulgaristan, Sredets belediyesi ile ortak olarak sunulacak olan, %100 hibe destekli bir diğer proje için çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Güzel girişim fakat nasıl uygulanacağını görmek lazım. Bu bölgede imar-iskan düzenlemesi nasıl olur oradaki uygulamayı görmek lazım. Öte yandan şu güzelim yeri halka kazandırın. Gündüz saatlerinden gecelere kadar içkicilerin mekanı olmuş bu yer çocukluğumuzda mart dokuzu kutladığımız hıdrellezde okullarımızla gezdiğimiz yerdi. Şimdi hastaneye giderken içinden geçenler bile içkiciler yüzünden korkarak gidiyor ki burası çok daa merkezi bir bölgedir. Buna rağmen böyle.

  2. güvenliksiz olmaktan çıkartın 13 Şubat 2016 Cumartesi 22:01:04

    arkadaşımız yazmış gerçekten burası içki içenlerin makanı oldu çıktı.hastaneye gidenler etrafını döner oldu.birde hafta sonu askereler hücüm ediyor. sormayın gitsin.