Pınarhisar'a TOKİ geliyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 100 Bin Sosyal Konut Projesi çerçevesinde bir müjde de Pınarhisar İlçesinden geldi. Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay’ın duyurduğu proje kapsamında 140 adet 2+1 konut ve 60 adet 3+1 konut inşaa edilecek. Toplam 200 konutun Pınarhisarlı vatandaşların hizmetine sunulacağı projenin başvuruları 15 Ocak’a kadar alınacak.

Pınarhisar’da 140 adet 2+1 konut ve 60 adet 3+1 konut olmak üzere toplam 200 konutun yer alacağı bir TOKİ projesi başlıyor. Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay yaptığı açıklama ile müjdeyi verdi ve şu ifadeleri kullandı; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda yaptığımız görüşmeler ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile gerçekleştirdiğimiz yoğun toplantılar sonucu Projemiz onaylandı. Sosyal Konut Projesi dahilinde Pınarhisar'da 140 adet 2+1 konut ve 60 adet 3+1 konut inşaa edilecektir.Durmadan İlçemiz için, Hemşehrilerimiz için mücadeleye devam edeceğiz! Her Şey Pınarhisar İçin!” ifadelerini kullandı.
15 Ocak 2020 son tarih
Başvuru bedelleri 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için 1000 TL T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'ye ödenerek başvuru yapılabilecektir. Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 200 Adet Sosyal Konut için başvuruları 15 Ocak 2020 tarihine kadar yapılabilecek.
240 ay vadeli
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin İlimiz dahilinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecektir. Başvuru Bedeli 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için 1.000 TL olacak. Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi başvuru ücreti ödemeyecek. Satış fiyatının %10’u peşin kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile sabit taksit ile ödenecek. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır. Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecek.
Başvuru Şartları
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması, Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması, Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç). Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinden; tapuda kayıtlı konutu olanlar veya Toplu Konut İdaresinden Hak Sahipliği Belgesini kullanmadan normal satış şartları ile konut alanlar, SGK’dan alacakları Hak Sahipliği Belgesi ile başvuru yapabileceklerdir. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir. Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “Hak Sahipliği Belgesi” ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. karmik ödülünüzü alacaksınız...

  2. sarı öküzden sonranız 12 Ocak 2020 Pazar 21:38:17

    Varidat künyenizi çıkardılar üç güne kalmaz beş günü geçmez sonrası Toki kamplarındaki tokimantlardan bir zamanlar sizlere aitmişti bağlar bahçe tarla ekinler evler parselleri nasıl elden çıkarıp da ne demeye yarım simit çaya günde talime talip olduğunuzu çözmeye çalışacaksınız.