Pınarhisar temiz suya kavuştu

“Su hayattır, temiz içme suyu sağlıktır!”
Belediyenin son projesi olan  içme suyu altyapı yenileme ve güçlendirme çalışmaları son hız devam ediyor.
Evlerimizde çamurlu su akıyordu.Başkan Talay  içme suyu alt yapısının yenilenmesinin kar payının yanı sıra insan sağlığına da olan olumlu etkilerine de değindi. Talay “Sağlığa zararlı bir içme suyu hattımız vardı. Kanserojen içeren asbestli borular kullanılmıştı. İçme suyumuza yağmur suyu karışıp evlerimizde çamurlu su akıyordu. Sürekli patlayan ve yama yapılarak ayakta duran asbestli borular değişti onların yerine modern, sağlıklı ve kaliteli yeni nesil HDPE borular döşendi. Hemşehrilerimize modern, sağlıklı ve kaliteli bir içme suyu kazandırdık. Altyapı ve suya yapılan yatırım geleceğe yatırımdır. ” dedi.
Pınarhisar halkının sağlığını düşünen Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay  yaptığı açıklamada: “Kayıp kaçak oranı %63  seviyesinde idi. Bu doğrultuda yılda yaklaşık 1.688.885 m3 su kaçağı meydana geliyordu. Bu da ortalama 12.666.637,00 Türk Lirasına denk geliyordu. Kayıp kaçak oranı %0 seviyesine indirerek yıllık 1.688.885 m3 suyu israftan kurtardık ve 12.666. 637,00 Türk Lirası kar ettik.”ifadelerine yer verdi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları doğalgaz atık su temiz su vb...gibi çok katmanlı ve aynı zamanda yapıldığı için biraz uzun zaman aldı. Buna bir de üst yapı çalışmaları eklenince biraz yordu. Ama başkanımız çok çalışkan maşallah. Emeklerine sağlık. / Seniye

  2. Başkanım artık bitsin. Her yağmurda alt mahalleler köstebek yuvasına dönüyor. Çok uzun sürdü çalışmalar. Tamam çalışkansınız ama herşeyi aynı anda yapmayın gerçekten.

  3. Sona geliniyor gibi ama bezidrmedi de değil. Her yağmurda alt mahalleler çalçamur oluyor. Bitsin artık.