Pınarhisar ile birlikte köy yolları da tamamlanacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz,  Lüleburgaz ve Pınarhisar duble yol ÇED sürecinin devam ettiği bildirdi. Minsolmaz “ÇED süreci devam eden proje tamamlandığında Pınarhisar ile birlikte, proje güzergahında yer alan köylerimizin çevre yolları tamamlanmış olacaktır” dedi. 

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, geçtiğimiz gün sosyal medyada yayımladığı mesajda; ülkemizin rekabet gücüne ve toplumumuzun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayan, güvenli, ekonomik, konforlu, hızlı ve çevreye duyarlı hizmetlerin sunulduğu, kombine taşımacılığın ve lojistik merkezlerin etkin bir şekilde hayata geçirildiği bir ulaştırma ve lojistik sisteminin oluşturulması temel hedefleri olduğunu belirtti.
Minsolmaz “Gerçekleştireceğimiz icraatlarla Türkiye’nin üretimini, üretkenliğini ve refahını daha üst noktalara taşıyacağız”
“Ulaşım ve
iletişime yapılan her yatırım bizim için çok önemli”
“Sürdürülebilir kalkınmanın temel taşı sürdürülebilir ulaştırma ve iletişim politikalarıdır. Ulaşım ve iletişime yapılan her yatırım; ekonomiyi, ticari ilişkileri, sosyal ve kültürel hayatı, eğitimi, sağlığı, günlük yaşam standardımızı derinden etkilemektedir”
“Hız kesmeden çalışmalara devam edeceğiz”
“Kırklareli’mizde 616km olan yol ağının 142km’sini bölünmüş yol yaparak, ilimizde toplamda 219km bölünmüş yol ağına ulaştık. Mevcut yol ağımızı sürdürülebilir şekilde geliştirme çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Lüleburgaz TEM Otoyolu-Pınarhisar Kavşağı ile Pınarhisar Çevre Yolu uygulama projeleri tamamlanmıştır. Proje uzunluğu yaklaşık 23km’dir. Mevcut durumda bir gidiş, bir geliş (2x1) olan 10 metre platform genişliğindeki yol; iki gidiş, iki geliş (2x2) olacak şekilde ve 25 metre platform genişliğinde planlanmıştır. Planlanan yol güzergâhı, mevcut yol güzergâhı ile yer yer aynı hat üzerinde ilerleyecek olup, diğer kesimlerde ise yerleşim yerlerinde bina yıkımını önlemek ve derin yarmalara girmemek amacıyla mevcut yolun yaklaşık 250 m güneydoğusundan ve yerleşim yerlerinin çevresinden geçilmiştir. Proje etki alanında Lüleburgaz ve Pınarhisar ilçeleri ile Turgutbey,
Eskitaşlı, Hamzabey Ceylanköy ve Ataköy köyleri yer almaktadır. Amacımız yoğun kamyon trafiğine maruz olan Lüleburgaz-Pınarhisar yolunun duble yol standartlarında ve köylerin dışından geçerek ulaşım ve erişim kalitesini sağlamak ve bu köylerimizde yaşanan sıkıntılara son vermektir. ÇED süreci devam eden proje tamamlandığında Pınarhisar ile birlikte, proje güzergahında yer alan köylerimizin çevre yolları tamamlanmış olacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. İnce elemek sık dokumak lazım 16 Ocak 2018 Salı 21:07:17

    İyi düşünüp ince elemek sık dokumak lazım. Bu defa da yolun verimli tarım arazilerinden geçmesi gibi bir başka sıkıntı başgöstermeyecek mi ? Turgutbey bir yol üstü durağı olarak öne çıkıyordu. Oradaki esnaf hareketliliği iş yapamaz hale dönüşebilir mi mesela ?