Pınarhisar esnafı şikayetçi

Önadım Haber
Önadım Medya Grubu, bünyesindeki tüm yayınlarla bölgenin nabzını tutmaya devam ediyor.Bu kapsamda, ilçeler, beldeler ve köyleri dolaşan muhabirlerimiz, vatandaşların ve esnafın derdini dinliyor, yaşanan sorunları yerinde gözlemliyor.

Alkollü mekanlar ilçe dışında toplansın
Muhabirlerimizin Pınarhisar’da dikkatini birden fazla işletmede ilçeye yönelik sorunların ve şikayetlerin dile getirilmesi çekti. Özellikle bayan esnaf, ilçedeki alkollü mekanların çok merkezi yerlerde olduğunu ve bunun yarattığı sıkıntılardan muzdarip olduklarını söylediler. Bazı bayan esnaflar şikayetlerinde; “İlçede bazı sokaklarda alkollü mekanlar var. Bu mekanların sirkülasyonları akşam erken saatlerde yoğunlaşıyor. Biz bu durumdan çok rahatsızız. Bayan esnaf olarak korkuyor ve çekiniyoruz. Buraya gelip gidenlerden taşkınlık yapanlar oluyor, huzursuz olu- yoruz” dedi.
Bir bayan esnaf ise yaptığı açıklamada; “Benim dükkanımın yakınlarında alkollü mekanlar var. Geçtiğimiz günlerde bazı kişiler burada olumsuz hareketlerde bulundular. Bir tanesi vitrinimin camına çarptı. Kırılacaktı. Çok korktum. Artık hava kararmadan akşamüstü 17:00 civarı dükkanımı kapatıp gidiyorum. Bu duruma bir çare bulunmasını istiyorum” şeklinde konuştu.
Alkollü mekanların ilçe dışında tek bir yerde toplanması gerektiğini savunan çok sayıda Pınarhisar esnafı, Kırklareli’ni örnek göstererek; “Kırklareli’nin şehir merkezinde bu tarz mekanlar kasaplararasında ve otogara yakın bir bölgede toplanmış durumda. Burada da aynısını yapılamaz mı?” diyerek, değişik bir öneride bulundular.
Neden umumi tuvalet yok?
Bunun yanı sıra aralarında bayanların çoğunlukta olduğu esnaf ilçe merkezinde kamuya açık tuvalet olmadığından yakındı. Özellikle bayanlar bunun çok büyük bir eksiklik olduğunu söyleyerek; “Hem esnaf hem de vatandaşlar için böyle bir hizmetin olmaması büyük eksiklik. İşlettiğimiz dükkanların çoğunda zaten tuvalet yok. Yetkililerden bu eksikliği acilen gidermesini istiyoruz” diye konuştular.
Esnaf ve vatandaşlardan bazıları Pınarhisar’ın bakımsız olduğundan yakınarak, göç veren ilçenin, yerel yönetimlerce ilgilenilmemesinden dolayı da daha da zayıf duruma düştüğünü kaydetti. Vatandaşlar; “Akşamları, haftasonları sosyal vakit geçireceğimiz hiçbir yer yok.
Nereye gideceğiz?
Arabası olan ilçe dışına çıkıyor. Olmayan evinde oturmak zorunda kalıyor” ifadesini kullandı.
Düğün salonundan utanıyoruz
Pınarhisarlıların diğer bir şikayet ettiği konu Belediye Düğün Salonun’un bakımsızlığı oldu. Dışardan bakıldığında izbe ve çirkin bir görüntüde olan salonun bir yenilenmeye girmesinin şart olduğunu aktaran vatandaşlar; “Burada düğünler yapılıyor. İlçe dışından, şehir dışından misafirlerimiz geliyor. Görünce burasının düğün salonu olduğuna inanmıyorlar. Utanıyoruz. Burası bakıma neden alınmıyor, çok mu zor?” diyerek sitemlerimi dile getirdiler.
Pazar yeri taşındı işlerimiz bozuldu
Bazı esnaf ise halk pazarının başka bir yere taşınmasından dolayı işlerinin bozulduğunu ifade ederek; “Burası zaten küçük bir ilçe. Şehir değil. Nüfusu belli. Pazar yerini kaldırdılar. Dükkanı pazar kurulan yerde olan esnaf arkadaşlarımızın işleri daha da bozuldu. Bu gereksiz bir uygulamaydı” diye konuştu.
Her şey ana caddede toplanmış
Pınarhisar’da dükkan ve işletmelerin sadece ana caddede toplanmasının bir planlama hatası olduğunu kaydeden esnaf; “Küçük ilçelerde ticaretin her yere dağılması lazım. Herkes kazansın, evinize ekmek götürsün. Her şey ana cadde üzerinde toplanmış. Ara bir sokağa dükkan açan esnaf iş yapamıyor. Birçok kişi kepenk kapatıyor. Pınarhisar’ın geliştirilmesi için buraya yepyeni bir planlama şart” dedi. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sedat Karacaduralıoğlu 22 Ocak 2018 Pazartesi 13:14:30

    Sen gelinliği PınRHİSARDAN AL. UCUZ SONRA ESNAFA AMAN HA SORSALAR BEN SATMADIM DİYECEKSİN SORANADA BEN GELİNLİĞİ LÜLEBURGAZDANİSTANBULDAN ALDIM DİYECEKSİN.MESUT DURAN ÇOK GÜZEL PARK DÜĞÜN SALONU AÇTI GİTMEDİN ŞİMDİDE ŞİKAYET ET OLMAZ.PINARHİSARDA DEĞİŞİKLİK GETİREM MEHMET KAPILIYA EN İYİ İCRAAT YAPACAĞI ZAMAN OY VERME İŞ YAPMAYAN ADAMI GETİR ŞİKAYET ETME KABAHAT SENDE FESTİVALDE BİR SUNUCU ÇIKARAMAYAN PARAYLA GETİRENDEN HİÇ BİR HALT OLMAZ