Pınarhisar MYO'unda kadınlara mutfak eğitimi

Kırklareli Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen "Trakya Bölgesindeki Yiyecek ve İçecek Mesleki Eğitim Okullarında Kalitenin Arttırılması" Projesi, "Mutfak Eğitimleri" ile devam ediyor. Eğitimleri Pınarhisar MYO'undan Öğr. Gör. Gülay Çakır veriyor. Öğr. Gör. Gülay Çakır yaptığı açıklamada "eğitime Demirköy ilçemizden gelen kadınlarımız katılmaktadır" dedi.
Eğitimleri uygulamalı olarak yaptıklarını ifade eden Çakır eğitimlerin içerisinde pişirme yöntem ve tekniklerini, Trakya Bölgesi yöre mutfağını, uluslar arası doğrama yöntemlerini ve soğuk mutfak uygulamalarını gösterdiğini ifade etti. Eğitime katılan yöre kadınları ise şu şekilde: Mediha Altınel, Nursel Kaygun, Nayime Koca, Hülya Orak, Gülay Kayan, Nuray Yanar, Aylin Yanar, Beyhan Üri, Zeliha Çotuk, Esma Denktaş, Nurhayat İnanç, Ayfer Üstünel, İmran Ülger, Gülşen Akkul, Arziye Alkan ve Remziye Alkan.
Kırklareli Üniversitesi Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Çakır ise yaptığı açıklamada eğitimlerin amacının bölgedeki mesleki eğitimi desteklemek ve insan kaynağını geliştirmek olduğunu söyledi.
Eğitimlerin ilerleyen günlerde engellilerimize, Roman kardeşlerimize ve yöre kadınlarımıza verilmeye devam edeceğini, katılmak isteyen kursiyerlere kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol