Pınarhisar Çevreyolu için ihaleye çıkılacak

Pınarhisar Çevre Yolu ve Kırklareli-Pınarhisar Yolu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, bu ay içinde yolun yapımı için ihale çıkılacağını bildirdi. Minsolmaz, “Pınarhisar Çevre Yolumuzun yapılmasıyla; ilçeden geçen yoğun ağır taşıt trafiğinin ilçe dışına alınabilmesi için, bölünmüş yol yapımının bir an önce tamamlanarak hizmete alınması son derece önem arz etmektedir” dedi.

Pınarhisar Çevre Yolu ve Kırklareli-Pınarhisar Yolu için bu ay yani Eylül ayında ihaleye çıkılacağını açıklayan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz,yolun yapılması ile birlikte Pınarhisar’ın trafik yükünün önemli oranda azalacağını belirtti.  Minsolmaz, “Toplam uzunluğu 32,8 km (7,5 km’si Pınarhisar Çevreyolu) olan söz konusu yol, mevcutta kullanılmakta olan Pınarhisar İlçesi ile Kırklareli İli arasında ulaşımı sağlayan yoldur. Bu önemli yolun; yatay ve düşey standartlarının düşük olması nedeniyle mevcut güzergahında iyileştirme yapılması ve beraberinde Pınarhisar Çevreyolu’nun yapılması hemşehrilerinizin büyük beklentisidir. Pınarhisar Çevre Yolumuzun yapılmasıyla; ilçeden geçen yoğun ağır taşıt trafiğinin ilçe dışına alınabilmesi için, bölünmüş yol yapımının bir an önce tamamlanarak hizmete alınması son derece önem arz etmektedir. Pınarhisar Çevreyolu, “Saray-Kırklareli Devlet Yolu Km: 44+800-77+522 (Pınarhisar Çevreyolu dahil) toprak tevsiye, sanat yapıları, köprü işleri ve üstyapı işleri yapım işi” kapsamında yapılacak olup, Eylül ayı içerisinde ihale edilmesi planlanmaktadır. Bu amaçla yaptığımız bütün çalışmalarda destek veren herkese teşekkür ediyorum.Kısa zamanda da ihalesi yapılacak olan, Pınarhisar Çevre Yolu ve İl Bağlantı Yolunun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ovamızı katletmesin 17 Eylül 2019 Salı 13:33:18

    İnşallah çevre yolu dediğiniz pınarhisarımızın verimli ovalarını tarlalarını ikiye bölmez. Kuzeyindeki verimsiz araziyi katederek geçer. Saygılarımla.