Pınarhisar 112 İstasyonu törenle açıldı

Pınarhisar 2 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu düzenlenen törenle açıldı. 2018 yılı Sağlık Bakanlığı yatırım programında yer alan 110 metrekare kapalı alanlı çelik konstrüksiyonlu Pınarhisar 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Binasının açılışı 11 Nisan 2022 Pazartesi günü gerçekleştirildi. Düzenlenen törende konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “İlimizde Acil Sağlık Hizmetlerinde 2002 yılında 1 ambulans, 1 istasyon ve 14 personel mevcut olup; Bugün itibariyle 53 ambulans, 23 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunda 2 doktor, 77 paramedik, 91 acil tıp teknisyeni, 1 hemşire, 60 ambulans sürücüsü ve 1 teknisyen olmak üzere 251 personel ile hizmet verilmektedir. İlimizde acil sağlık hizmetleri alanında yaptığımız yatırımları her yıl bir önceki yıla göre ileriye taşımak için devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor” dedi.

İlimizin sağlık alanında artarak devam eden sağlık yatırımların biri olan ve yapımı tamamlanan Pınarhisar 2 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.
Vali Bilgin açılış programında yaptığı konuşmasında; “İlimizde artarak devam eden sağlık yatırımlarından birisi olan Pınarhisar 2 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu İlçe Merkezi, kasaba ve köylerinde meydana gelebilecek vakalara çok daha kısa bir sürede müdahale edilmesini sağlayacaktır. İlimizde Acil Sağlık Hizmetlerinde 2002 yılında 1 ambulans, 1 istasyon ve 14 personel mevcut olup; Bugün itibariyle 53 ambulans, 23 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonunda 2 doktor, 77 paramedik, 91 ATT, 1 Hemşire, 60 ambulans sürücüsü ve 1 teknisyen olmak üzere 251 personel ile hizmet verilmektedir. İlimizin acil sağlık hizmetleri alanında yaptığımız yatırımları her yıl bir önceki yıla göre ileriye taşımak için devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor. Sağlık, eğitim, ulaşım gibi temel öncelikli alanlar olmak üzere istihdam ve sanayi alanında da artarak devam eden yatırımlar ile hem sosyal devlet olmanın gerekleri yerine getiriliyor, hem de ekonomik olarak gelişmemiz sağlanıyor. Bugün (11.04.2022) açılışını gerçekleştirdiğimiz sağlık hizmetimiz gibi ilimize ve ülkemize kazandırılan tüm hizmetler ve eserler için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Gerçekleşen Pınarhisar 2 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Açılışı sonrasında Vali Bilgin, Milletvekili Minsolmaz ve beraberindekiler ile birlikte istasyon hizmet binasını gezdiler. Günün anısına istasyon bahçesine ağaç diktiler.
Vali Bilgin, Pınarhisar 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun açılışını gerçekleştirdikten sonra Milletvekili Minsolmaz ve beraberindekiler ile birlikte 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezini gezerek, incelemelerde bulundu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol