Pınar Mahallesi'nin otantik kuyusu dile geldi

Pınar Mahallesi'nde bulunan 15 yıllık kuyunun mimarlarından biri olan Pınar Mahallesi'nin eski muhtarı Şaban Yurdakul, "Kuyuyu mahallemiz için zamanın da yaptım halkımız faydalansın diye." dedi.

Kuyudaki suyun oldukça temiz ve içilebilir olması da oldukça dikkat çekiyor. Kuyunun mimarı ise diğer mahallelerden de buraya gelip halkımız faydalanabilir dedi. Kuyunun 15 yıl boyunca yerinin değiştirilmeyip olduğu gibi kalmasında mahalle sakinlerinin payıda oldukça büyük olduğunu dile getiren Yurdakul,  kendi içlerinde kuyunun bakımlarını yaptırmaları da kuyunun ilk halinde ki haliyle aynı lamasını sağladığını dile getirdi.
Yön bulma da navigasyon özelliği taşıyor
Pınar Mahallesi'nin bilindik nokta haline gelen Pınar Kuyusu buluşmalarda ve yer bulma konusunda da oldukça kolaylık sağlıyor. Mahallelerinde böyle bir su kaynağının olması mahalle halkını da mutlu ettiği dile getirildi. (E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Otantik kuyunun muhtar mimarını kutlarız. Kuyunun dibine konulacak ve ayda bir çıkarılıp yüzeyi temizlenecek geniş bir bakır plaka sudaki olası mikrop ve virüsleri unsurlarına ayırıp kristal bir temiz su oluşturacaktır.

  2. geri kalmışlık kanıtı 10 Mayıs 2023 Çarşamba 17:30:17

    Otantik kuyu tanımını bi verseniz