PINARHİSAR- EDİRNE NOTLARI

20.06.2016 günü Pınarhisar Belediye Bşk. MUSTAFA CİNGÖZ: " 13- 19 Haziran 2016 günlerinde Ramazan Eğlenceleri yapıldı. Orta Oyunu, İllüzyon gösterileri neşeliydi. Osmanlı evleri standları açıldı. Esnaflar satış yaptı. Salih Dilinmen Cad. treatuar genişletme çalışmalarıyla Kültür Merkezi restorasyon çalışmaları devam ediyor. Festival alanı Tema Sosyal Parkı açıldı. Çocuklar ücretsiz şişme oyun gruplarında oyunlar oynadılar. Çocuklara bedava Pamuk helvası, büyüklere ramazan şerbeti dağıtıldı. Anne tarafım 1935 yılında ilk olarak Vize'ye geldiler. Baba tarafım Pınarhisar'a yerleşiyor" dedi. Pınarhisar Belediyesinde İnşaat Mühendisi arkadaşım Hasan Yılmaz’ın da Pınarhisar'ın gelişmesinde katkısı olmuştur. 22.06.2016 günü saat 18'de Pınarhisarspor'un Yaz Spor Okulu'nun açılışı yapıldı. Avukat İsmail Kurt'la sohbet ettim. İSMAİL HAKKI KURT: " Bilginin önemi büyüktür. Öğrenmenin yaşı yoktur. Örnek demokrasisi olan Kanada İngiltere Kraliçe'sine bağlı Kanada'da Dominyonu olarak geçiyor. Bunu yeni öğrendim" dedi.
Bir Langaza Göçmeni Arkadaş: "Sevilen sanatçı Arif Şentürk belediye düğün salonunda Kırmızı Gülün Alı Var şarkısını beş altı sefer okumak zorunda kaldı. Arif Şentürk: "Langaza'lıların en sevdiği şarkı Kırmızı Gülün Alı Var onların milli marşı gibi" dedi. Pınarhisar Dere Mah.’de, Kaynarca Beldesinde Selanik Langaza'lar yaşar. Atatürk'ün dayıları da Langaza'lıdır. Atatürk'ün kardeşi Makbule Ata'dan gizli iki kez Kaynarca'da Hamit Yenler'i ziyaret ettiğini Mübeccel Yen Valandova anlatmıştı. Yerel tarihimizin, kültürümüzün önemi büyüktür. Kalbim Rumeli'de Kaldı… Milli Takımımız Çek'leri güzel, mücadeleci bir oyunla 2- 0 yendi. Hepimiz çok sevindik. Bazı futbolcular pirim istemiyoruz demişler. Milli takımın başarısı halkımızı mutlu eder. Alman milli takımı panzerler her zaman çok başarılı maçlar çıkarıyor. Takım oyununda çok başarılı oluyorlar. Brezilya'yı çok farklı yenmişlerdi. Arjantin de Messi ve arkadaşları da futbol cambazlarıydı. Dünya kupası maçları heyecanlı geçer. Milli takımda Emre Mor'un kıvrak oyunu, asistleri, oyun stili tam not aldı. Minikler, yıldızlar, gençler altyapıda yetiştirilip kaliteli bir Türk futbolu çıkarması için gereken yapılmalıdır. Yabancı kaliteli futbolcular büyük paralar alıyor. Spor, müzik, edebiyat gibi dallarda yeni atılımlar yapılarak gençler desteklenmelidir. Yaşamın hikâyesi vardır.
Edirne Ajans Gazetesi Haber Müdürü FİKRİ YALIN:: "Uzunköprülüyüm. Edirne Tv.’DE Haber müdürlüğü yapmıştım. 1970 yılından beri Edirne'deyim. Her gün köşe yazısı yazıyorum. Günlük haberleri iyi takip etmeliyiz. Dedeler 93 harbinde Uzunköprü'ye gelmişler" dedi. Edirne'de balkan muhacirlerini konuşurken bir satıcı eleman " Makedonya'da güzel Türkçe konuşulur. Karacaova gibi köylerde Karaman Yörükleri yalar. İstanbul'un Fethi'nden Trakya ve Balkanların bir kısmını Osmanlı fethetmişti. Avrupa'da yaşayan ulusların genlerinde %20 oranında Türk geni olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Büyük Akıncı Beyi Sarı Saltuk'un yedi yerde türbesi vardı. Bazıları kayboldu" dedi. Ateşkes mütarekesiyle Kurtuluş Savaşını kazanan Türk ordusu 25 Kasım 1922 yılında Edirne'yi sonsuza kadar Türk Yurdu yapmıştır. Kırklareli'nin düşmandan kurtuluşu 10 Kasım 1922'dir. 25 Kasım benim doğum günümdür. Edirne 1361 yılında Osmanlı tarafından fethedilmiş olup tarihi dokusuyla, Selimiye Camisinin muhteşem mimarisiyle göz dolduran komşu şehrimizdir.
Ali paşa Çarşısı, Bedesteni, Selimiye Arastasıyla, eski Edirne evleriyle, ozanlarıyla sevdiğim tarihi bir şehirdir. Bu dünya ölümlüdür. Arkamızda güzel eserler bırakmak yarınlara selam etmek gibidir. Öz kültürümüzle yaşamak, saygı ve muhabbet erdemdir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol