PINARHİSAR’A YENİ HASTANE YENİ AMBULANS

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Pınarhisar’da hizmete açılan yeni devlet hastanesinin açılışı dolayısıyla Pınarhisar ilçesine ziyarette bulundu. 30 Yataklı olan devlet hastanesinin açılışında konuşan Bakan Fahrettin Koca, 16 yılda büyük sağlık yatırımlarının yapıldığını söyledi ve bu yatırımlardan birisinin açılışının yapıldığını ekledi. Açılış törenin ardından Pınarhisar Devlet Hastanesi’ni gezen Bakan Koca, hastalara acil şifalar diledi.

Pınarhisar Devlet Hastanesi açılış törenine Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Vali Osman Bilgin, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler ve protokol üyeleri katılım gösterdi.
“635 ambulans sayısını 4 bin 910 ambulansa çıkardık”
Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, Pınarhisar ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 30 yataklı Pınarhisar Devlet Hastanesi’nin açılışını gerçekleştirerek ambulansları teslim etti. Açılışta konuşan ve sağlıkta büyük mesafeler alındığını ifade eden Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca, “Son 16 yıllık hizmet diliminde de acil sağlık hizmetlerinde önemli bir mesafe aldık. 635 ambulans sayısını 4 bin 910 ambulansa çıkardık. Yeni dönemde 800 ambulansın 400 tanesi teslim aldık ve bunların dağıtımına da başladık. Helikopter ve uçak ambulansı hizmetini bütün ülkede ücretsiz sunan bu anlamda hastadan hiçbir ücret almayan yeri geldiğinde yurt dışından hasta vatandaşımızı getirme konusunda devrede olan çok önemli bir acil ambulans hizmetlerine de sahibiz” ifadelerini kullandı. Açılış töreninde konuşma yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yatırımlar hakkında bilgiler vererek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya mıza, Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Törende bir konuşmada Milletvekili Selahattin Minsolmaz gerçekleştirdi. Milletvekili Minsolmaz, projede emeği geçenlere teşekkür etti ve hastanenin başta Pınarhisar olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Bakan Fahrettin Koca
ambulansın başına geçti
Açılış Kurdelesinin kesilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Pınarhisar ilçesine verilen dört ambulansın da teslim töreni yapıldı. Bakan Fahrettin Koca, ambulansın sürücü koltuğuna geçerek poz verdi. Hastanenin gezilmesinin ardından Bakan Koca, hatıra fotoğrafı çektirerek ilçeden ayrıldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Gecikmeli de olsa hayırlısı olsun.