“Peynirimizin Coğrafi İşaret Tescili almasında emeği geçenlere teşekkür ederim”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, KIRKLARELİ BEYAZ PEYNİRİ Menşe Adı Coğrafi İşaret Başvurusu’nun kabul edilerek, Tescil Belgesi’nin Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaretli Ürünler Web Sitesi’nden ilan edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kırklareli Beyaz Peyniri’nin, Kırklareli Hardaliyesi’nden sonra ilimizden Coğrafi İşaret Tescili alan ikinci ürün olduğunu ifade eden KTSO Başkanı Soner Ilık; “Odamız ile Kırklareli Ticaret Borsası’nın ortak yürüttüğü KIRKLARELİ BEYAZ PEYNİRİ Menşe Adı Coğrafi İşaret Başvurumuz kabul edildi. Şehrimize ve tüm süt üreticilerimize, işletmelerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Bölgemizin yerel lezzetlerine sahip çıkıp tescil ettirmek için yolumuza devam ediyoruz.

Kırklareli Beyaz Peyniri’nin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmesiyle birlikte kentimizle özdeşleşen bu ürünümüz ulusal boyutta güçlü bir marka olacaktır. Odamızca gerçekleştirilen tüm bu çalışmalarla hedefimiz, Kırklareli’mizin değerlerini korumak, tanıtmak ve markalaştırmaktır. Coğrafi İşaretler, ürünü korunmasının yanı sıra, ürüne dinamik pazarlama gücü katmakta, tarımsal çeşitliliği arttırmakta, kırsal kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Böylelikle geleneksel ürünler aslına uygun bir şekilde sonraki nesillere de ulaştırılmaktadır. Niteliklerini kaybetmeden ürünlerin sürdürülebilirliği de sağlanmaktadır.
Coğrafi işaret tescili ilimizin en önemli gastronomi ve ekonomik değerlerinden olan peynirin markalaşması ve korunması açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu tescil ile peynirimizin ulusal ve uluslararası pazarlarda daha kolay yaygınlaşmasını, üreticilerimizin elde edeceği kazancın artmasını da sağlayacak.
Şehrimizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak Kırklareli Beyaz Peyniri Coğrafi İşaret Tescil sürecini yakinen takip edip bölgemiz adına sahiplenen; Sayın Ali Çakır, Orhan Aşkın ve Buket aşkın hocalarıma, Türk Patent Kurumu’nda AB Dış İlişkiler Daire Başkanı hemşehrimiz Sayın Tamer Ayar’a ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odamızın Kıymetli Meclis Üyeleri ile Yöneticileri’ne teşekkür ediyorum” dedi.
(KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol