Peşin ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflere yüzde 90 Yİ-ÜFE indirimi

7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma çalışmalarıyla ilgili olarak Kırklareli Defterdarlığı’nda bilgilendirme toplantısı
gerçekleştirildi. 2 Temmuz Pazartesi günü saat 11.00’da yapılan toplantıya Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Yıldırım Bozbıyık başkanlık etti. Söz konusu toplantıda; kanunun
önemi, yapılandırma kanunu kapsamında yapılacak faaliyetler konusunda bilgi alış verişinde bulunuldu.

Kırklareli Defterdarlığı’nda Pazartesi günü saat 11.00’da Defterdar, Birim Amirleri, Merkez ve İlçe Vergi Dairesi Müdürü ve Malmüdürlerinin de katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşulan konular
Toplantıda Kanunla; kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, inceleme ve tarhiyat safhasındaki borçların yapılandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, teçhizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkânı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılması, 6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında ödemeleri devam eden borçlar için peşin ödeme indirimi hükümlerinden yararlanma gibi çok önemli imkânlar getirilmiş olduğu belirtilmiş ve bu imkanlardan mükelleflerimizin faydalanması için azami gayret gösterilmesi gerektiği tüm birim amirlerine bildirildi.
Mükelleflere detaylı bilgi verilmesi gerektiği hususları konuşuldu
Özellikle peşin ödeme seçeneğini tercih eden mükelleflere %90 Yİ-ÜFE indirimi sağlanacağının ve matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflerin artırımda bulundukları dönemler için vergi incelemesine tabi tutulmayacakları hususlarında mükelleflere detaylı bilgi verilmesi gerektiği hususları konuşuldu.
Başvuru tarihleri
Başvuruların, kanun kapsamındaki alacaklar için 31Temmuz 2018, matrah ve vergi artırımı için 31 Ağustos 2018 ve varlık barışı için 30 Kasım 2018 tarihine kadar gib.gov.tr üzerinden elektronik ortamda veya vergi dairelerine giderek kağıt ortamında yapılabileceği belirtildi.
Ödemeler nereden yapılabiliyor
Mükelleflere yapılacak hatırlatmalar, yapılandırma kapsamındaki ödemeler; www.gib.gov.tr internet sayfası ve interaktif vergi dairesi üzerinden, GİB Mobil uygulamasından, Anlaşmalı bankalardan, Vergi dairelerinden yapılabiliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol