“Peki Biz 11 Yıldan Beri Elektriğe Neden Para Ödüyoruz?”

Kaçak Elektrik Kullanımını Yüzde 59 Olduğu Şanlıurfa’da Kılıçdaroğlu’nun Urfalı Çiftçiye Verdiği Söz Uzunköprülü Çiftçiyi Kızdırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gitti. Kılıçdaroğlu’nun burada yaptığı bir konuşma ise Uzunköprülü çiftçiler arasında serzenişe sebep oldu. Kılıçdaroğlu, kaçak elektrik kullanımında Türkiye’nin en başta gelen illerinden olan Şanlıurfa’da yerel yönetimi kazandıklarında çiftçilere elektriği bedava vereceklerini ifade etti. 12 yıldır CHP’nin idaresinde olan ilçemizde özellikle çeltik üreticileri elektrik fiyatlarından inim inim inlerken Kılıçdaroğlu’nun Urfalı çiftçilere verdiği söz Uzunköprülü çiftçileri kızdırdı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün Şanlıurfa’daydı. Şehirde Muhtarlar ve STK’lar ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun Urfalı çiftçilere yönelik vaadi Uzunköprülü çiftçide şok etkisi yarattı. Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesini aldıklarında tüm Urfalı çiftçilere elektriği bedava vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, güneş tarlaları sistemini hayata geçireceklerini ifade etti. Uzunköprülü çiftçiler ise Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasının ardından kahvede, çarşıda, pazarda bu sözleri masaya yatırdı. Kaçak elektrik kullanımı noktasında Türkiye’nin en başta gelen illeri arasındaki Urfa’da verilen bu vaadin neden 11 yıldan bu yana Uzunköprü’de uygulanmadığı tartışıldı.

“İLLA BÜYÜKŞEHİR OLMAK
GEREKİYORSA CHP’Lİ TEKİRDAĞ’DA
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, NEDEN ORADA DA BU UYGULAMA YOK?”

Uzunköprü’de CHP’nin yerel devraldığı 2009 yılından bir yıl sonra 2010’da CHP genel başkanı seçilen Kılıçdaroğlu’nun 11 yıldan bu yana Türkiye’nin çeltik ambarı olarak bilinen Uzunköprü’de neden böyle bir girişimde bulunmadığı tartışılıyor. Bazı çiftçiler sorumluluk sahası noktasında Uzunköprü’nün Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi ile bir tutulamayacağını ifade etse de CHP’li Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi’nde çiftçilere yönelik böyle bir uygulama olmadığı tartışmayı başka bir boyuta taşıyor.
YASAL ELEKTİRK KULLANIMINA EN
SADIK ÇİFTÇİ UZUNKÖPRÜ ÇİFTÇİSİ

Kılıçdaroğlu’nun Urfa’da çiftçilere verdiği söz, yasal elektrik kullanımına en sadık çiftçi olan Uzunköprü çiftçisi hem üzüp hem kızdırırken Kılıçdaroğlu’nun büyük çoğunluğu CHP’nin idaresinde olan Trakya’daki belediyelerde de bu projeyi hayata geçirip geçirmeyeceği merak konusu oldu. İşte Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili sözleri, “Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz.
Aynı zamanda elektrikten de kazanacak. 2,5 milyonluk araziyi güneş tarlalarıyla
donatacağız" ifadelerini kullandı.
İktidarın yapmak istediği Kanal İstanbul projesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul mu yoksa güneş enerjisiyle
tarımı Orta Doğu’nun merkezi haline getirmek mi çok önemli? Milyonlarca kişinin iş bulduğu ortam mı güzeldir yoksa bütün parayı bir kanala harcamak mı daha güzeldir? Güneş tarlaları ne demek biliyor musunuz?"…




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol