Pehlivanköylü öğrencilerden "Çizgi Izleyen Robot" projesi

Kırklareli'nde 2. si düzenlenecek olan RoboKAL 2023 Robot Yarışması için tüm hazırlıklar devam ediyor.
Pehlivanköy Anadolu Lisesi, yaklaşan yarışma için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirerek, "7 Haziran'da Kırklareli'de düzenlenecek yarışmaya "Çizgi Izleyen Robot" kategorisinde 9. Sınıf öğrencilerimiz ile katılım sağlayacağız." açıklamalarında bulundu.
"İlk parkur testleri tamamlandı"
Çalışmalar kapsamında ilk denemelerin gerçekleştiğini açıklayan Pehlivanköy Anadolu Lisesi, "Ocak 2023 itibariyle başlatılan projede tasarım, üretim, kodlama ve yazılım konularında önemli deneyimler kazanan ekibimizin ürettiği robot ile ilgili ilk parkur testleri tamamlanmış olup yazılım konusundaki iyileştirmelerde sona gelinmiştir." sözlerini dile getirdi.
"3D baskı ve özgün yazılım"
Gövdesi 3D baskı olduğu vurgulanan proje ile ilgili verilen bilgiler ile ilgili yapılan açıklamada Pehlivanköy Anadolu Lisesi, "Gövdesi 3D baskı olan ve okulumuz tarafından geliştirilen özgün yazılımı kullanan Çizgi İzleyen Robotumuz yarışma sırasında; otonom çizgi takibi, otonom hız değiştirme, otonom olarak engel etrafından dolaşabilme, görevlerini icra edecek olup, projemiz ile ilgili gelişmeleri okulumuzun sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz. Proje yürütücüsü olan Öğretmenimiz İsa Çeyinkaya ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz." sözleri kaydedildi.
(E. Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol