Pehlivanköy’de yılsonu sergisi açıldı

2016-2017 Eğitim -Öğretim yılı Pehlivanköy Halk Eğitimi Merkezi Yılsonu sergi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sergi açılışını İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek gerçekleştirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti;
"Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde büyük bir yeri ve önemi olan , "Yediden Yetmişe Eğitim" ilkesine göre hareket eden Halk Eğitimi Merkezlerinde; iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
Halk Eğitimi Merkezlerimiz beşikten mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendine amaç edinmiş, yerel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlarıdır.
Halk Eğitimi Merkezleri mesleki kursların yanı sıra sanatsal faaliyetlerin yapıldığı birer sanat evidir. Sanatın penceresi, hayata bakış ufku çok geniştir. Bu ufukta insanları sevme, hayatı kucaklama vardır.
Eğitim-öğretimin belki de en önemli yanı, insanları hayata barışık hale getirmesidir. Bu yönüyle düşündüğümüz zaman, örgün eğitimin yanında yaygın eğitimin önemli bir işlevi olduğunu görürüz. Zaten sosyal ve ekonomik kalkınma ile sanat eşdeğer misyon yüklenmedikçe gerçek bir ilerlemeden bahsedemeyiz. Şunu aklımızdan çıkarmamalıyız ki gelişmiş toplumlar aynı zamanda sanatını zirveye çıkarmış toplumlardır. Bu bakış açısıyla önümüzdeki yıl vatandaşlarımızın sanatsal faaliyetlere yöneltildiği kursların açılmasını talep etmelerini ve bu kurslara katılmalarını arzu etmekteyiz. Unutulmamalıdır ki:
Eğitim ancak ve ancak toplum tarafından desteklenirse ve gerçekleştirilirse anlam kazanır. Önümüzdeki yıl merkezimizce açılacak kurslara herkesin desteğini bekliyoruz.
2016 / 2017 eğitim öğretim yılında ilçemiz ve ilçemize bağlı tüm köylerde öncelikle okuma yazma kursları olmak üzere mesleki ve teknik ve sosyal-kültürel kurslar açarak misyonumuzun gereklerini yerine getirmeye çalıştık. Okumu yazma oranı tüm köylerimiz dahil olmak üzere yaklaşık olarak %85 civarındadır. Yeni eğitim-öğretim yılında hedefimiz bu oranı %100 e çıkararak Türkiye'de bunu başarabilen ilk ilçe olmaktır.
Bu bağlamda; Bizden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Hasan Meşeli'ye, Belediye Başkanımız Hüseyin Açıkel'e, birlikte çalıştığım işin en büyük yükünü sırtlayan Halk Eğitimi Merkez Müdürüme ve tüm öğretmen arkadaşlarıma, davetimize icabet edip sergimizin açılışında bizleri şereflendirdiğiniz için siz sayın misafirlerimize çok teşekkür ediyor; saygılarımı sunuyorum."
Açılıştan sonra Kaymakam Hasan Meşeli ve protokol üyeleri tarafından kursiyerlerin hazırlamış oldukları el emeği göz nuru ürünler incelendi. (Pehlivanköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol