Pehlivanköy’de “Umut Atölyesi Projesi” başladı

Pehlivanköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kapsamında bulunan çocuklar, içinde bulundukları sosyo-ekonomik durum detaylı olarak analiz edilerek çocuklara yönelik sosyal destek hizmeti verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Pehlivanköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada; “Herkes kendisi, içinde bulunduğu toplumu ya da tüm insanlık için en iyi yaşam koşullarını arzu etmektedir.
Esasında arzu edilenin gerçekleşmesi, "çocuklara" uygun yaşam koşullarının mevcut olduğu bir toplumsal çevreyle yakından ilişkilidir. Toplumsal yaşama adım attığı zaman diliminden itibaren "çocuklar", sürekli ve yoğun bir şekilde toplumsal çevresi içindeki kişiler ve kurumlar tarafından şekillendirilmektedir.
İçinde yaşadıkları toplumsal yapının etkileri neticesinde çocuklar yetişkin bir birey olduklarında toplumsal ya da psikolojik anlamda ciddi sorun sorunlar ile mücadele etmek zorunda kalabilmektedirler. Çocuklarımız bizim sorumluluğumuzdur. Bu sebeple çocuklarımızı ve onların geleceğini ilgilendiren sorunlara acil şekilde çözüm üretmek mecburiyetindeyiz. Çocuklarımıza gösterdiğimiz ilgi doğrudan toplumumuzun geleceğine gösterdiğimiz ilgidir. Bu sebeple yürütülecek hiçbir kamusal hizmet çocuklarımıza yapacağımız hizmetten daha önemli değildir. İlçemizde de bu amaçla yasal uygulamalar çerçevesinde öncelikle ekonomik olarak Pehlivanköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kapsamında bulunan çocuklarımızın içinde bulundukları sosyo-ekonomik durum detaylı olarak analiz edilerek çocuklarımıza yönelik sosyal destek hizmeti verme amacıyla ismi yukarıda zikredilen bir sosyal destek projesi uygulanmaya başlanacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol