Pehlivanköy TOKİ Konutları tekrar uygulamaya konuldu

Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, ilçede yapılacak olan TOKİ Konutları hakkında açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz aylarda askıya alınan projenin yeniden uygulamaya konulduğunu belirten Açıkel, 2018 yılında müracaat yapıp kabul edilen adayların öncelikli olacağını ifade etti.

Belediyenin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, “Belediye Başkanlığımız ve TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz İlçemizde Toplu Konut Projesi kapsamında 32 adet 90,52m2 2+1 Alt Gelir Grubu, 32 adet 90,52m2 2+1 Orta Gelir Grubu ile 16 adet 118,74 m2 3+1 Orta Gelir Grubu konut planlanmış, talepler toplanmış ve konutların projeleri tamamlanarak yapım ihalesi aşamasına gelmiş iken Ülkemizde faiz oranlarında yükseliş ve inşaat maliyetlerindeki artış nedeni ile tüm Türkiye de olduğu gibi İlçemizde de uygulanacak projeler geri çekilmiş, başvuru bedelleri iade edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile projemiz tekrar uygulamaya konularak talep toplanmaya başlanmıştır” dedi.
“Öncelikli hak
sahipleri konut
kurasına girmeyecek”
Vatandaşlara gönderilen mesajdaki bir cümle ile ilgili yanlış anlamayı da gideren Başkan Açıkel, “2018 yılı içerisinde banka şubesine başvuru bedeli yatırarak müracaat eden vatandaşlarımız öncelikli hak sahibi olarak belirlenecek olup, müracaatların konut sayısından fazla olması durumunda öncelikli hak sahipleri konut kurasına girmeyecek, sadece inşa edilen binalarda hangi daire olacağı konusunda kuraya katılacaklardır. Ancak TOKİ tarafından hak sahibi hemşerilerimize gönderilen mesajda 2+1 konutların 75m2, 3+1 konutların 110m2 yazılmasından dolayı tereddüde düşüldüğünden TOKİ ile irtibata geçilmiş, atılan mesajın Türkiye genelinde ortak mesaj olduğundan, bu m2’lerin yazıldığını, İlçemizde uygulanacak olan projede 2+1 konutun 90,552m2 ve 3+1 konutların ise 118,74m2 olduğu teyit edilmiştir. Ayrıca müracaat tarihleri 4 kategoride değil, 13 Mart 2019 ile 19 Nisan 2019 arasında olacağı belirlenmiştir. Buna göre 2+1 konut için başvuru bedeli 500TL, 3+1 konut için başvuru bedeli 1000TL olup bilgilerinize sunulur” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol