Pehlivanköy HEM'den yıl sonu sergisi

Pehlivanköy Halk Eğitimi Merkezi'nin 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı "Sene Sonu Sergisi" 22 Mayıs Cuma günü açıldı.

Kursiyerlerin sene boyunca el emeği vererek hazırladıkları eserlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu sergi oldukça ilgi topladı. İlçe Kaymakamı Serhat Doğan, ilçe garnizon komutanı ve ilçe belediye başkanı başta olmak üzere protokol üyeleri ve halkın geniş katılımının olduğu sergi saat 15.00'da Pehlivanköy Halk Eğitimi Merkezi bahçesindeki programla başladı. Programa İstiklal Marşının okunmasının ve saygı duruşunun ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Çandar açılış konuşması yaptı. Konuşmasında bu sene Pehlivanköy Halk Eğitimi Merkezi'nde 18 kursta 250'den fazla kursiyerin eğitim aldığını belirten ve yaygın eğitimin önemini vurgulayan Çandar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Günümüzde ülkelerin içinde bulundukları durum göz önüne alındığında eğitimin önemi daha iyi anlaşılmakta. Ülkeniz gelişmiş bir ülke ise günlük yaşantınıza devam edebilmekte, sabah işe gidebilmekte ve sevdiklerinizle zaman geçirebilmektesiniz eğer ülkeniz gelişmiş bir ülke değil ise savaşın ve açlığın pençesinde boğuşmakta ölüm korkusu altında yaşamaya devam etmek için çabalamaktasınız. Bizler eğitimin toplumumuzun yarını ve refahı için ne derece önemli olduğunun farkındayız. Bizler eğitimin sadece okullarla sınırlı kalmaması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu yüzden planlarımızı eğitimi her köyümüzü her insanımızı içine alacak şekilde yapmaktayız. Bu sene açtığımız 'okuma - yazma' kursları ile geçmiş dönemlerde okula gidememiş insanlara ulaştık ve okur-yazar olmalarına katkı sağlamaya çalıştık. Gelecek dönem bu alanda daha kapsamlı çalışmalar yapmayı planlamaktayız. Ayrıca müreffeh bir millet olmanın sadece okur-yazarlıkla olmayacağını düşündüğümüzden farklı branşlarda birçok kurs açtık ve kursiyerler yetiştirdik. Amacımız halkımıza en güzeli sunmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaşıncaya kadar halkımıza hizmet etmek. " ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından kursiyerlerin hazırlamış oldukları elbiselerden oluşan mini bir defile sunumu gerçekleştirdi. Sergi açılış kurdelesini ilçe kaymakamı, belediye başkanı, garnizon komutanı ve ilçe milli eğitim müdürü birlikte kestiler. Sergiyi dolaşan protokol üyeleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm eğitmenlere ve çalışanlara tek tek teşekkürlerini iletti.
Kursiyerlerin hazırlamış oldukları ebru çalışmaları, alüminyum kabartma ürünler, örme sepetler, farklı modellerde hazırlanmış elbiseler ve el emeği takılar başta olmak üzere birçok eserin görücüye çıktığı serginin hafta sonu da ziyaretçileri için açık olacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 31 Mayıs 2016 Salı 23:59:23

    26 mayısta kofçaz halk eğitim müdürlüğünün sergisi vardı.davetiye verdiğimiz halde bir muhabir göndermediniz.belediye chpli olduğunmı

  2. Editörün Notu: Değerli okuyucumuz. İlçelerde gerçekleşen programlara herhangi bir siyasi ayrım yapmaksızın elimizden geldiğince katılım göstermemize rağmen merkez ilçedeki programın yoğunluğuna bağlı olarak ilçelerdeki pekçok programa da iştirak edemiyoruz. Pehlivanköy ilçemizdeki bu sergi haberine katılım gösteremedik. Ancak HEM ilçe yetkilileri bizlere mail yoluyla ulaşarak haber ve foto geçmek suretiyle etkinliklerini paylaştılar. Ancak o şekilde yayınlayabildik. Düşündüğünüz gibi herhangi bir siyasi ayrımcılık yoktur. Bu vesileyle Kofçazlı basın masalarına da tarafımıza etkinliklerini bizlere fotoğraf ve kısa bilgi notu şekilden atmaları halinde sayfalarımızda seve seve yer vereceğimizi önemle belirtiyoruz. Teşekkür ederiz.