Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne Çocuk Kütüphanesi kazandırılacak

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önderliğinde İl Göç İdaresi’nin katkılarıyla Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine Çocuk Kütüphanesi oluşturulması fikri, hayata geçtiği taktirde yaklaşık 70 öğrencinin eğitimine yönelik önemli bir adım atılmış olacak.

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önderliğinde Kırklareli İl Göç İdaresi işbirliği ile Pehlivanköy ilçemizde yer alan Geri Gönderme Merkezine bir çocuk kütüphanesi kazandırma projesi gündemde yer alıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen ile İl Göç İdaresi Müdürü Sinan Özsoy’un ortak çabaları ve yaptıkları istişareler sonucunda ortaya çıkan çocuk kütüphanesi fikri, hayata geçtiği taktirde yaklaşık 70 öğrencinin eğitimine yönelik önemli bir adım atılmış olacak. Çoğunluğu Suriyeli, Afgan ve Pakistan uyruklu çocuklar ve ailelerinin eğitimine odaklanan proje, yapısı itibariyle bir ilk olacak. 

Geri Gönderme Merkezinde daha sonra kararlaştırılacak uygun bir alana, çocukların güzel vakit geçireceği, kitap okuyabileceği, oyun oynayabileceği “Çocuk Kütüphanesi” projesinin çok yakın bir zamanda hayata geçmesi planlanıyor. (G. Gökçen)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Geri gönderme merkezi değil mi burası ? Bu aileler burada kalıcı mı ki eğitimlerine destek deniliyor.