Pazarda yeni etiket dönemi

Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Resul Yıldırım ve oda yönetim kurulu üyeleri, dün Çarşamba pazarında, Yerli Üretim logolu fiyat etiketlerinin dağıtımı, tanıtımı ve denetimini gerçekleştirdi. “Enflasyonla Topyekün Mücadede” kapsamında başlatılan ve tüm sektörlerde zorunlu hale gelen Yerli Üretim logolu fiyat etiketi, pazarcı esnafını da kapsadı.

Salı günü Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Etiket Yönetmeliği, Yerli Üretim Logosu, Hal Kayıt Sistemi, Haksız Ticari Uygulamalar, Taşınmaz Ticareti ve 2. El taşıt Ticareti” konuları hakkındaki toplantıya da bizzat katılan ve etiket yönetmeliği konusunda gerekli bilgileri alan Yıldırım, dün gün boyunca meslektaşlarının yanında, uygulamayı anlattı, değişikliğin esnaf ve vatandaş için neler getirdiğini, bu düzenlemenin, esnaf için neleri barındırdığını aktardı. Pazar turunda esnafların sorularını da yanıtlayan Resul Yıldırım ve oda yönetim kurulu üyeleri yaptıkları açıklamada; “Yeni etkiket yönetmeliği gereğince artık pazarcı esnafımız da yerli üretim logolu materyaller kullanmak zorunda. Normalde kullanılan kartonlarla aynı ölçülerde bastırılan yeni etiketlerde; malın cinsi, birimi, satış fiyatı, birim fiyatı, fiyat değişiklik tarihi ve üretim yeri gibi bilgilendirici kısımlar yer alıyor. Devletimizin başlatmış olduğu bu uygulamaya çok kısa süre içerisinde pazarcı esnafımız da nizami bir şekilde uyacaktır” şeklinde konuştular. Birçok esnaf yeni dağıtılan etiketleri doldurarak hemen tezgahına koymaya başladı.
Bastırılan etiketlerin oda tarafından dağıtıldığını kaydeden Başkan Yıldırım; “Bundan sonraki süreçte de esnafımız bu etiketlerin temini konusunda odamızla irtibata geçebilir. Gerekli desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol