Pazarcı esnafı seçimini yaptı

Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu 11 Mart 2018 Pazar günü yapıldı. Emre Mısırlı’nın beyaz listesi ile Resul Yıldırım’ın pembe listesinin yarıştığı seçimler de Resul Yıldırım 248 oyun 148’ini alarak Oda’nın yeni Başkanı oldu. Emre Mısırlı ise 99 oy aldı, 1 oyda geçersiz sayıldı.

Divan Başkanlığını Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker’in yaptığı Kırklareli Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu 11 Mart 2018 Pazar günü yapıldı. Kırklareli Öğretmenevi’nde yapılan genel kurulda Emre Mısırlı’nın beyaz listesi ile Resul Yıldırım’ın pembe listesi yarıştı. Genel Kurul’da bir konuşma yapan Eski Başkan Can Bahçıvanoğulları, konuşmasına önceki günü geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Eşref Aslanoğlu’na Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı. Can Bahçıvanoğulları, “Bu işi yapmak bana 4 yıl boyunca nasip oldu. İnanın kimseye bir kırgınlığın gönül koymuşluğum yok. Hakkımı helal ediyorum sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum” dedi.
Genel Kurul’un aday konuşmaları bölümünde ise ilk olarak Resul Yıldırım söz aldı. Oda konuşmasına içeride ve sınıf ötesinde terörle mücadele ederken şehit düşen askerlerimize ve emniyet güçlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar dileyerek başlayan Yıldırım, “Vefat eden özellikle Eşref ağabeyimizi ve tüm esnaflarımızı da rahmetle anıyorum” dedi.
Konuşmasında her şeyin konuşarak çözülebileceğini kimsenin kimseyi kırmasına gerek olmadığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi;
“Birbirimizi kırmadan kardeşçe her bireye saygı duyarak var olan sorun ve sıkıntıları karşılıklı konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bu bağlamda bizleri ilgilendiren önem arz eden iki konu var. Birincisi kapalı Pazar yeri ile ilgili olan durum ikincisi de şu anki Cumartesi pazarı ile ilgili olan durum. Bununla ilgili çalışmalarımızı mevcut belediye başkanımızla kapalı pazar yeri ile ilgili olan durumda öncelikle mevcut esnafımızın adaletli bir biçimde buraya geçmesini sağlayacak bir ortamı hazırlama noktasında görüştük. Cumartesi pazarı ile ilgili durumda da kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı konusu çok konuşuldu. Bu noktada belediye başkanımızla yine görüştük. Bu pazarın öneminden bahsettik. Neticesinde Karacaibrami Mahallesi, Doğu Mahallesi beraberinde Karakaş Mahallesi olarak hemen hemen 10 bir kişiye hitap eden bir Pazar alanı burası. Sıkıntı meyve sebzede olan sıkıntıları başkana aktardık. Yaptığımız görüşmede mevcut sınırların belirlenmesi durumunda başkanın kapatılması yönünde bir tasarrufu yok. Başkan olduğumda ben de bu işten maaş almayacağım. Birbirimizle kenetleneceğimiz sahip çıkacağımız bir dönemden geçiyoruz. Esnafımızı sorun yaşamadan sıkıntı yaşamadan kapalı Pazar yerine nasıl geçeceği, cumartesi pazarında nasıl kalacağımızın planlamamız gerekiyor.”
Ekmeğimize sahip çıkmaya geliyoruz
Ardından konuşan Başkan Adayı Emre Mısırlı da konuşmasına vefat eden Eşref Aslanoğlu’na Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Mısırlı, “Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için genç ve dinamik bir kadro oluşturdum. Sizlerle birlikte her zaman bu mücadelenin içinde olan dedem Bayram Mısırlı’dan başlayarak babam, amcam ve benimle devam eden sağlam bir pazarcılık geçmişim var. Pazarlarda sürekli tezgah açan bir kardeşiniz olarak siz değerli üyelerimin haklarını sonuna kadar koruyacağıma namus ve şeref sözü veriyorum. Yaşanan tüm sıkıntıların bizzat içerisindeyim. Sorunları ben ve ekibim çok iyi biliyoruz. Bu sorunları birlik ve beraberlik içinde çözeceğimize inanıyorum. Biz başkanlık ve yönetim sevdalısı insanlar değiliz. Bizler az kazanıp çok şükür eden insanlarız. Ekmeğimiz için sizlerle omuz omuza mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzde bizler için çok önemli olan ekmek mücadelesini devam ettireceğimiz bir kapalı pazar yeri projesi var. Kapalı pazar yerine geçilirken pazarcı arkadaşlarımızın önceliğini korumak için ant içtik. Pazar yerlerimizin hak ve adaletli dağıtılmasında kimliğimizi ve benliğimizi ortaya koyacağız. Çünkü bir rant için değil hizmet için geliyoruz. Siz değerli esnaf arkadaşlarımıza hiçbir şekilde yalan söylemeyeceğimizden şeffaflık, dürüstlük ve samimiyet içerisinde bu görevi alnımızın akıyla sonuna kadar götüreceğimizden hiçbir esnaf arkadaşımızın şüphesi olmasın. Sorunlarımıza geçici değil kalıcı çözümler bulmaya ve ekmeğimize sahip çıkmaya adayız. Sizlere olmayacak vaatlerde bulunmamakla birlikte rant kapısı olarak görmediğimiz hepinizin katkıları ile ayakta tutmaya çalışacağımız odamıza daha iyi ve kaliteli hizmet vermekte görevimizdir. Ben ve ekibim kimsenin yönlendirmesi ile hiçbir partinin siyasetine güvenerek aday olmadık. Biz siyaset yapmaya değil ekmeğimize sahip çıkmaya geliyoruz. Davamız ekmek davası” diye konuştu.
Yıldırım kazandı
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Öğleden sonra başlayan oylama saat 17.00’da kadar sürdü. Sandıklar açıldıktan sonra yapılan oy sayımında Resul Yıldırım’ın pembe listesi 148 oy alırken Emre Mısırlı 99 oy aldı. Oylardan 1’i de geçersiz sayıldı.
Resul Yıldırım’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;
Bahattin Temur, İbrahim Kartal, Gürkan Sertbakan, Gökhan Birtek, Volkan Çalışkan, Ünal Yaşa.
Denetim Kurulu;
Sercan Balta, İlksen Tunca, Artuğ Birtek.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol