Pavli’ye ziyaretçi akını

Pehlivanköy ilçemizin 110 yaşındaki panayırı “Pavli” bu yıl yine, Trakya’nın ve Türkiye’nin birçok bölgesinden misafirlerini ağırladı. 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen panayırda, 7’den 70’e binlerce insan, hem bu geleneğin yaşatılmasına katkıda bulundular, hem de doyasıya eğlendiler. Yaz mevsiminin son eğlencesi olarak nitelendirilen “Pavli Panayırı”nın 110’uncusu muhteşem bir final yaparak, sıcak günlere de veda etmiş oldu…

Bu yıl 12-15 Eylül tarihleri arasında Pehlivanköy ilçemizde gerçekleşen ve 110 yıllık bir geçmişi bulunan geleneksel “Pavli Panayırı” her zaman olduğu gibi yine ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerini ağırladı.
1910 yılından bu yana Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı 12 Eylül Perşembe günü; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılımı ile açılışını gerçekleştirmişti.
Eğlencelerin startının verildiği panayırda hafta sonu adeta ziyaretçi akını yaşandı. Pehlivanköy Tren Garının karşısında kurulan panayıra binlerce ziyaretçi geldi. Panayırda ürünlerini satışa çıkaran esnaf römorklar üzerinde, otantik ve geleneksel bir manzara ortaya koyarken, “panayır” geleneği sonuna kadar yaşatıldı. Et yemeklerinden dondurmaya, kuruyemişten, takılara, giyimden, oyuncaklara pek çok ürünün satışa sunulduğu pazarın birçok ziyaretçisi oldu.
Elbette panayırın en çok eğlenen kesimi çocuklar oldu. Özellikle kurulan lunaparkta birbirinden eğlenceli oyuncaklara binen çocuklara, büyükler de eşlik ettiler. Gece konserleri ile katılımcıları coşturan panayır, özellikle bu saatlerde en çok misafirlerini ağırladığı anları yaşadı.
Bir asırı aşkındır devam eden etkinliğe tüm Trakya’dan büyük bir katılım olurken, Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, panayırın bu kadar yıl boyunca devam etmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sundu. Tarihe tanıklık eden panayırın görülmeye değer olduğunu vurgulayan Açıkel, “İnsanlar ve toplumlar gelenekleriyle yaşarlar” diyerek bu geleneğin yaşatılmasının sadece Pehlivanköy için değil tüm Türkiye için önem arz ettiğini kaydetti. Yaz mevsiminin son eğlencesi olarak nitelendirilen “Pavli Panayırı”nın 110’uncusu muhteşem bir final yaparak, yaz mevsimine de veda etmiş oldu…

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Pavli panayırı "yaz mevsiminin son eğlencesi" değildir. Böyle bir nitelendirme yoktur. Adı üstünde "sonbahar festivali".