Pavli kapılarını 111’nci kez açtı

Trakya’nın 111 yaşına basan üslü panayırı Pavli, önceki gün yapılan açılış töreni ile kapılarını açtı. Asırlık panayırın açılışına Vali Osman Bilgin, Eşi İlknur Bilgin, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin
Açıkel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Muhtarlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Geçen yıl covid 19 nedeniyle yapılamayan
Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı’na(Pavli) bu yıl 110 dönümlük alana kuruldu ve 400 civarında esnaf
bulunuyor. Osmanlıdan günümüze uzanan Pavli, Trakya’nın en eski panayırları arasında yer alıyor. Vatandaşların hem eğlendiği hemde satış yaptığı panayır, renkleri ile yapıldığı her dönem büyük ilgi odağı oldu. Açılış halk oyunları; mehteran gösterileri ve konuşmaların ardından kurdele kesimi ile gerçekleşti.

Pehlivanköy Belediyesi tarafından düzenlenen Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı (Pavli) 9 Eylül Perşembe günü açılış töreni ile 111’nci kez Trakya ile buluştu. İlk kez 2’nci Abdulhamit’in fermanı ile kurulan panayır, 1 asrı geçen ömrü ile ayakta kalmaya devam eden Trakya’nın en eski panayırlarından olma özelliğini koruyor.
Önceki gün Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Eşi İlknur Bilgin,CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel,muhtarlar, davetliler ve vatandaşların katılımı ile kurdele kesilerek açılışı yapılan Panayır’a 400 civarında esnaf katılıyor. 110 dönüm arazi üzerine kurulan Panayır’ın açılış kurdelesi kesimi öncesi bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Panayırın birlik ve beraberlik için önemine vurgu yaparak Trakya için önemli bir buluşma noktası olduğunu ifade etti.
Daha sonra konuşan Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel’de, Panayırın tarihine vurgu yaparak bölgenin en eski tek panayırı olduğunu dile getirdi.
Açıkel, bölge halkının yetiştirdiği ürünleri Panayırda satışa sunduğunu, yine buradan mevsimlik ve yıllık ihtiyaçlarını karşıladığı kaydetti. Panayırın aynı zamanda büyük bir eğlence ve alışveriş merkezi olduğunu kaydeden Açıkel, her yıl ilgiyle beklenen Pavli’nin gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı, kültürün harmanlandığını önemli bir nokta olduğunu dile getirdi.
Halk oyunları ve mehteran gösterisinin de yapıldığı açılış kurdele kesimi ile tamamlanırken Vali Bilgin ve beraberindekiler Panayırda kurulan sergi ve stantları gezerek, bereketli ve bol kazançlı bir panayır olması temennisinde bulundular. (D.Atkoşan)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol