Parti içi çekişme devam edecek mi?

CHP Kırklareli İl Başkanlığı geçtiğimiz Pazar günü Olağan Kongresini gerçekleştirerek yeni il başkanını seçti. “Parti içi çekişmeleri sonlandırmak istiyorum” diyen Mehmet Tuna Soykan’a karşı 30 oy farkla seçilen ve “Görevim süresince hiçbir yere aday değilim, partimin, partilimin sonuna kadar arkasındayım” mesajı veren Tayfun Okan Çobancık, yeni il başkanı oldu. Aradaki 30 fark ise iki kutuplu teşkilatın birbirine yakın güçte olduğu, bu nedenle önümüzdeki süreçte
çekişmelerin devam edeceği yorumlarına neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Başkanlığı, 7 Ocak 2018 Pazar günü Olağan Kongresi’ni gerçekleştirerek Tayfun Okan Çobancık’ı CHP Kırklareli İl Başkanı seçti.
Eski İl Başkanı Ünal Başkur’un Kongre başında verdiği; “Sonuna kadar salonu terk etmeyin, buradan birlikte çıkalım. 2015 yılındaki seçimlerdeki gibi olmasın” mesajına karşılık Tuna Soykan’ın seçim sonucunun netleşmesi ile birlikte salondan ayrıldığı anlaşılan Kongre’de yine küskünler tablosu yaşandı. 546 delegenin 9’unun oy kullanmadığı seçimlerde 1 oy geçersiz sayıldı. Kalan delegelerin 283’ü Çobancık, 253’ü ise Soykan lehine oy kullandı. Seçim sonucunun netleşmesi ile birlikte Kongreye katılan partililer Çobancık’ı tebrik ederken; Çobancık; “Zor ve meşakkatle bir dönemin ardından böyle bir sonuca ulaştık ben herkese teşekkür etmek istiyorum. Sonuç bizim lehimize oldu. Daha güzel günlerde buluşmak istiyoruz” dedi.
Çobancık, dünde Lüleburgaz’da İlçe Binasında yaptığı bir konuşmasında, Tuna Soykan’ın salonu terk etmesine üzüldüğünü, ancak kendisini arayarak centilmence mücadelesinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.
Partiye içinde il ve ilçe başkanlıklarının yanı sıra toplantı salonu, kafeterya gibi birimleri bulunan yeni bir il binası kazandırma niyetinde olduğunu açıklayan Çobancık’ın Yönetim Kurulu Asil Üye Listesinde ise şu isimler bulunuyor; Ahmet Apak, Nafiye Aygün, Turan Derici, Şenol Engin, Yücel Erkal, Demir Aypar Erker, Osman Gönül, Binnur Güdücüler, hamiyet Gülaçar, Taner Kaplıca, Elif Karaçam Güne, Duygu Kaval, Olcay Kaya, Şerif Kaya, Umut Kurt, Serpil Özsevimli, Tarık Sayılgan, Ahmet Türkebak, Oylum Yaman, Gürkan Yenerel.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol