Park metre uygulaması geri döndü

Kırklareli’nde ilk olarak 2010 yılında uygulamaya geçen ancak Belediye’nin “gelir-gider dengesini karşılamadığı” gerekçesi ile 2011 yılında sonlandırdığı parkmetre uygulaması geri döndü. Kırklareli Belediyesi 5 Aralık 2022 Pazartesi günü itibariyle kentte trafiğin yoğun yaşandığı belli başlı bazı noktalarda uygulamayı başlatıyor. Uygulama ilk etapta Bulgar turistlerinde uğrak noktalarından olan Belediye binası karşısı, Dingiloğlu Parkı Önü ve karşısı, Müze Müdürlüğü karşısı, Tarihi Arasta Çarşısı karşısında bulunan köfteci dükkanlarının önünde yapılacak. Park ücretleri 39 kart, banka kartı ya da kredi kartı ile ödenebilecek. 08.00-18.00 saatlerinde uygulanacak park metre uygulamasında ücretler 60 dakika ile 240 dakika arasında tarifelendirildi. 39 Kart ile yapılan ödemelerde her saat ücreti 2 TL, banka kartı ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde ise her saat ücreti 2,50 TL olacak. 

Kırklareli Belediyesi tarafından şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla alınan tedbirler kapsamında Parkmetre Uygulaması 5 Aralık 2022 tarihinde başlayacak.
Parkmetre uygulaması İlk etapta Belediye binası karşısı, Dingiloğlu Parkı Önü ve karşısı, Müze Müdürlüğü karşısı, Tarihi Arasta Çarşısı karşısında bulunan köfteci dükkanlarının önünde başlayacak. 
Vatandaşlar park ücretlerini 39 kart, kredi veya banka kartları ile yapabilecekler. 
Kırklareli Belediyesi parkmetre ücretlerini ödemeyen sürücülerle ilgilide uyarıda bulundu. Ücretlerini ödemeyen sürücüler hakkında yasal işlem yapılacağı açıklandı. Vatandaşların uygulamaya duyarlılık göstermeleri istendi.
Daha öncede uygulanmıştı
Parkmetre uygulaması ilimizde geçtiğimiz yıllarda da uygulanmıştı. İlk olarak 2010 yılında hayata geçen parkmetre ile Kırklareli Merkez’deki neredeyse tüm ana caddelerde park paralı hale getirilmişti. Vatandaşları adeta çileden çıkaran uyguma nedeniyle sorunlarda yaşanmaya başlamıştı. Ücret ödemek istemeyen vatandaşlar araçlarını arka sokaklara park etmeye başlayınca bir dönem arka sokaklar araçlardan geçilmez hale gelmişti. Yaşanan sorunların ardından 2010 yılı Mart ayında başlatılan uygulama Belediye tarafından 2011 yılında sonlandırılmış, Belediye uygulamanın sonlandırılmasına gerekçe olarak 30 personelin görev yaptığı parkmetre uygulamasında gelir gider dengesinin birbirini karşılamamasını göstermişti. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol