Paris ile yarışan Lüleburgaz, acılı babayı yolda bıraktı

Cenaze aracı hizmeti, Tekirdağ Belediyesi’nden geldi

Lüleburgaz’da trafik kazasında hayatını kaybeden gencin cenazesini almak için Belediye cenaze aracı gönderemedi. Lüleburgaz Belediyesi’nin cenaze aracı gönderemediği mevkideki kaza alanına Tekirdağ Belediyesi’nin cenaze aracı geldi.
1 kilometre mesafedeki aracın gönderilemeyeceğini yetkililerin söylediğini ifade eden acılı baba Sinan Yavuz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze aracının 100 kilometre uzaklıktan geldiğinin altını çizdi.

Lüleburgaz’da 28 Temmuz 2017 Cuma günü meydana gelen trafik kazasında 2004 doğumlu Sinan Atakan Yavuz, Lüleburgaz – Çorlu yolu üzerinde Lüleburgaz girişinde bisikleti ile yaşadığı trafik kazasında hayatını kaybetmişti.
“Cenaze aracı bozuk Şoförler Odası’nı arayın”
Yaşanılan acı olayın ardından kaza ile ilgili detaylar da daha net bir şekilde elde edildi. Kazanın olduğu bölgede bisiklet yolunun olmayışına dikkat çeken acılı baba Sinan Yavuz, Lüleburgaz Belediyesi’nin bisiklet yılı ilan ettikten sonra oğlunun tüm turlara ve belediyenin tüm etkinliklerine katıldığını dile getirerek “Belediye’nin her etkinliklerine katılan 13 yaşındaki oğlu vefat ettiği zaman cenazesini Hayrabolu’nun Kılıçlar Köyü’ne götürmek istediğim zaman belediyedeki yetkililer bana “İki cenaze aracımız var biri bozuk. Diğeri de il sınırları dışına göndermiyoruz. Size Şoförler Odası’nın telefon numarasını verelim oradan isteyin” dediler. Yahu Kılıçlar köyü Kırklareli sınırına 6 kilometre uzaklıkta. Oğlum Belediye’nin bisiklet yolu olmadığı için öldü. Oğlum Lüleburgaz Belediyesi’nin hayvan besleyenleri kontrol etmemesinden dolayı hayatını kaybetti” sözlerini dile getirdi.
Trakya’nın Paris’i cenaze aracı gönderemedi
Bir kilometre mesafeden gelemeyen cenaze aracını dile getiren Yavuz, “Biz de cenaze arabasını Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi’nden istedik. Çocuğumun cenazesine 1 kilometre uzaklıktaki belediye cenazeyi almazken 100 kilometre uzaklıktaki belediye cenazeyi aldı. Bu iki belediye de Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesi, aynı yasalarla yönetiliyor. Üstelik aynı partili. Belediye Başkanı Lüleburgaz’ın Paris’le yarıştığını söylüyor. Belediye personeli 110 bin merkez nüfusuna sahip belediyede cenaze aracı olduğunu birisinin de bozuk olduğunu söylüyor. Artık bunu halkımız değerlendirsin. Bu belediye başkanının partisi değerlendirsin. Genel Başkanı değerlendirsin” dedi.
Acılı aileye zabıtadan hakaret iddiası
Yaşanılanları acı dolu dakikaların gözleri dolu dolu anlatan baba Yavuz, “Biz bu acılarımızla boğuşurken olay yerine gelen Lüleburgaz Belediyesi’nde çalışan bir zabıta da bize hakaret ediyor, üzerimize yürüyor. Polis olmasa bizi dövecek sırf Belediye Başkanı ile görüşmek istiyorum dediğim için. Zabıta Müdürü’ne bu zabıtayı şikayet ettim. Onun ailevi sorunları var dedi. Bu adam kamu görevi görüyor. Herkese böyle mi davranıyor” sözlerini dile getirdi.
Kazadan sonrası daha acı
Kazadan sonra yaşananlar, insan hayatının yok pahasına harcandığın gözler önüne serdi. Sinan Yavuz, 10 Ağustos 2017 Perşembe günü üyesi olduğu Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi’ni ziyaret etti. Burada yaşadığı sıkıntıları Petrol İş Sendikası Trakya Başkanı Ercan Yavuz’a anlatan Sinan Yavuz, oğlunun Bisiklet Yılı’nın kurbanı olduğunu söyledi.
“Sorumlu Lüleburgaz Belediyesi”
Yaşanılan olayın ardından hayvanseverlerin aileyi hedef aldığını ifade eden Yavuz, sokak köpeğini suçlamadıklarını dile getirerek soumluluğun Lüleburgaz Belediyesi’nde olduğunun altını çizerek “Olaydan sonra bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan kardeşimizin yaptığı konuşmada kazanın köpek yüzünden yaşandığı anlamı çıkarıldı. Hayvan severler acılı ailemizi hedef aldı. Biz o kazada köpeği suçlasaydık. Kaza anında direk köpeği vururduk. Kesinlikle öyle düşünmedik. Olay yerine yetkililerin gelmesini bekledik. Hayvanların da bir yaşam alanı var. Sokak hayvanlarından belediye sorumlu, sahipli hayvandan da sahibi sorumlu bu kazadan çocuklara saldıran köpekten sahibi sorumludur. Çocuğumuzun ölümünde biraz da Lüleburgaz’a çevre yolu kazandırmayan yetkililerin sorumludur. Bizler Yavuz ailesi olarak Çevre Yolu için imza kampanyası başlatan Şevki Vural ve Gönül Çelik kardeşimize, destek verenlere teşekkür ediyoruz. Eşim Aynur, hala acıyı atlamadı. Sakinleştiriciler bile yetersiz geliyor. Çocuğumuzun ölümünden sorumlu olan kişilere ve kurumlara karşı hukuki mücadelemizi başlatacağız” dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol