Paraguay heyetinden sürpriz Kırklareli ziyareti

CAPATURK Kurucu Başkanı Rodrigo Samaniego ve Kurucu üye Kırklarelili hemşerimiz Rüçhan Eroğlu, İstanbul ve Ankara ziyaret ve toplantılarından sonra, Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez ile birlikte kültürel ve iş görüşmeleri için Kırklareli ziyareti planladıklarını duyurdular. Daveti, Kırklareli doğumlu olan Rüçhan Eroğlu’nun bizzat yaptığı belirtilirken, heyetin 27 Mayıs Cuma günü (yarın) Kırklareli’ne gelmesi bekleniyor. Kırklareli ekonomisi ve iş dünyası için büyük önem taşıyan bu ziyaret kapsamında Kırklareli Valiliği’ne ve Belediye Başkanına gerçekleşecek makam ziyaretleri sonrasında Organize Sanayi Bölgesinin gezilmesi de planlanıyor. Heyetin ayrıca Armağan Köyüne de misafir olacağı belirtildi…

Türkiye ile Paraguay arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve iş insanlarının temaslarının artması için Paraguay – Türkiye Ticaret Odası kurulmuş, Ticaret Odasının adı da "Camara de Comercio Paraguay-Türkiye" kısaca CAPATURK olarak konmuştu. CAPATURK'e kurucu başkanı olarak da iş insanı Rodrigo Samaniego seçilmişti. Rodrigo Samaniego, iki ülke arasındaki temasların artması amacı ile kurucu üyeler Rüçhan Eroğlu, Juan Carlos Acuna ve Hugo Nunez Torras ile ülkemize geldi. 
Kırklareli doğumlu olan kurucu üye Rüçhan Eroğlu İstanbul ve Ankara ziyaret ve toplantılarından sonra, Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez ile birlikte kültürel ve iş görüşmeleri için Kırklareli ziyareti planladıklarını duyurdular. Heyetin yarın Kırklareli’ne gelmesi bekleniyor. Program kapsamında Kırklareli Valiliği ziyareti, Belediye Başkanı ziyareti ve Organize Sanayi Bölgemize yapılması planlanan bir ziyaret yer alıyor. Ayrıca heyetin Armağan Köyümüzde de misafir edileceği belirtiliyor. 
Paraguay'ın başkenti Asuncion'un önemli iş insanlarının kurduğu CAPATURK'ün Başkanı Rodrigo Samaniego Türkiye ile ticareti geliştirmek amacı ile yaptıkları görüşmelerde ülkemizden demir çelik medikal ürünler ve en önemlisi de otomotiv yan sanayi ürünleri almayı arzu ettiklerini kaydetti. 
CAPATÜRK'ün iki ülke iş insanları arasındaki temasların artmasına ekonomik, ticari ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine katkı yapacağına inandığını vurgulayan Samaniego, kurucu üye olarak 19 iş insanının yer aldığı ticaret odasıyla bu hedefler doğrultusunda, Türkiye makamları ve iş dünyası temsilcileriyle sürdürülen temasların devam edeceğini dile getirdi.
Rodrigo Samaniego; “Kurucular arasında uluslararası ticaret yapan Amerika ve Paraguay’da yaşayan Türk iş insanı Rüçhan Eroğlu’da var. Türkiye’ye Rüçhan Eroğlu sayesinde aşık oldum. Türkiye sevdası onunla başladı. Önceliğimiz her iki tarafta da bilinirliğini daha sonra ticaretini eninde sonunda da karşılıklı yatırımları artırmak. Esasında Paraguay varlıklı bir ülke ama gelişmeye çok ihtiyacı var. Bunun için de Türkiye dünyada olabilecek en iyi ülke. Beraber gelişmemiz için Türkiye’nin yardımına, desteğine, yatırımlarına ihtiyacımız var. Şu anda devlet bazında yatırımların korunması, çifte vergilendirme konusunda çalışmalara başladı. En kısa sürede bunlar çözülecektir” dedi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. fırsatın son yılı 29 Mayıs 2022 Pazar 12:28:46

    Türkiye aşığı Rodrigo Samaniego islamı seçin yarı nüfuzunuzu bize gönderin ülkemiz milletimiz ne yapar eder aç sefil kalır ümmetinizi bağrına basar kalkınmaz kalkındırır yedi düvel eloğlunun hizmetine koşar