Paraguay heyeti Armağan köyümüze hayran kaldı

Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez, Capaturk Kurucu Başkanı Rodrigo Samaniego ve Kurucu üye Kırklarelili Rüçhan Eroğlu'nun önderliğindeki Paraguay heyeti ilimiz ziyaretleri kapsamında Armağan köyünün de misafiri oldular. Yöreye ve lezzetlerine hayran kalan heyet, burada unutulmaz bir gün geçirdi. Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal  yaptığı açıklamada; “Kültürel açıdan çok olumlu geçen birbirimizi tanıma fırsatı bulduğumuz büyükelçi ve heyet üyelerinin köyümüzden ayrılırken duydukları memnuniyetleri bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir” dedi.

Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez, Capaturk Kurucu Başkanı Rodrigo Samaniego ve Kurucu üye Kırklarelili Rüçhan Eroğlu'nun aralarında bulunduğu Paraguay heyeti Cuma günü gerçekleştirdikleri Kırklareli ziyaretlerinde, Armağan köyümüzü de gezme şansı buldu. Köy Muhtarı Recep Dal tarafından ağırlanan heyetin mensupları Armağan’a adeta hayran kaldılar. Doğası, insanı ve sosyal yaşantısı ile Armağan köyünü çok seven Paraguay heyeti özellikle yerel lezzetlerini ayrı beğendiler.
Türkiye ile Paraguay arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve iş insanlarının temaslarının artması için Paraguay – Türkiye Ticaret Odası kurulmuş, Ticaret Odasının adı da "Camara de Comercio Paraguay-Türkiye" kısaca CAPATURK olarak konmuştu. CAPATURK'e kurucu başkanı olarak da iş insanı Rodrigo Samaniego seçilmişti. Rodrigo Samaniego ve beraberindeki heyet 27 Mayıs Cuma günü Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisini ve Organize Sanayi Bölgemizi ziyaret etmişlerdi. Heyet aynı günü Armağan köyümüzün de konuğu oldu. 
Köyü ziyaret etmelerinin onuruna bir kuzu iki de oğlak pişirten Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal ve köy halkı, ilk olarak misafirleri kuzu çevirmenin yanı başına götürdüler. Gördükleri manzarayı büyük bir ilgiyle karşılayan Paraguay heyeti, hem bu güzel görüntünün karşısında fotoğraf çektirmeyi, hem de kuzunun tadına bakmayı ihmal etmediler. 
Ardından meşhur Armağan çileğini tadan heyet, bu lezzeti de çok beğendiler. Muhtar Recep Dal’dan köy ve yöresel lezzetleri hakkında detaylı bilgiler alan heyet, Armağan’a adeta hayran kaldılar.
Buradan köy meydanına geçen heyet, köy ekmeğini de tattılar. Köy içerisinde gerçekleşen yürüyüş esnasında Muhtar Dal, yöre hakkında tarihi bilgiler de paylaştı. Bu güzel ziyaret, köy evinde kuru fasulye, bulgur pilavı ve kuzu-oğlak yenmesi ile sona erdi. Heyet, yemekleri ve Armağan köyümüzü çok beğendiklerini ifade ederek, Muhtar Recep Dal’a bir kez daha şükranlarını sundular.
Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal da yaptığı açıklamada, “CAPATURK Kurucu Başkanı Rodrigo Samaniego, Kurucu Üye Kırklarelili hemşehrimiz Rüçhan Eroğlu, Paraguay Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez ile birlikte kültürel ve iş görüşmeleri için Kırklareli ziyaretinin ardından köyümüzü ziyaret ettiler. Bu ziyaretle ülkemizi ve ilimizi temsil etme fırsatına vesile olan büyüklerimize ve bu nazik ziyaretleri ile bizleri onurlandıran Paraguay heyetine, basınımıza en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Kültürel açıdan çok olumlu geçen birbirimizi tanıma fırsatı bulduğumuz büyükelçi ve heyet üyelerinin köyümüzden ayrılırken duydukları memnuniyetleri bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir” dedi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol