Pandemiden Etkilenen Esnafa Ekmek 50 Kuruş

İlimizin ve bölgemizin en çalışkan ve üretken belediyelerinden Kaynarca Belediyesi, hayata geçirdiği yeni bir projeyle İlçe ve
İl Belediyelerine örnek oldu. Dünyayı etkisi altına alan ve pek çok işyerinin de kapanmasına neden olan koronavirüs salgını sağlık alanını olduğu kadar ekonomiyi de derinde vurdu. Bu nedenle Kaynarca Belediyesi işyeri kapanan esnafa ve yanında çalışanları Belediye tarafından üretilen halk ekmeği 50 kuruştan buluşturacak. Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker; “Pandemi sürecinde dükkanı kapalı olan kahveciler, lokantacılar, onların yanında çıkan garsonlar kısacası pandemide işyeri kapanan vatandaşlarımıza ekmeği 50 kuruşa düşürdük. Her zaman esnafımızın ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynarca Belediyesi örnek olacak bir icraate imza atarak, belediye tarafından üretilen halk ekmeğin fiyatını pandemiden etkilenen esnafa yönelik 50 kuruş olarak açıkladı.
“Yılın 365 günü her sabah belediyemizin aracı
Kaynarca’mızdaki
mahallerimizi gezerek
vatandaşlarımızın evlerine kadar ekmek götürüyor”
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türkergirdi maliyetlerinin artmasına rağmen vatandaşı ucuz ekmekle buluşturduklarının altını çizerek; “Bizim normalde 200 gram ekmeklerimizi 1 liradan vatandaşlarımızla buluşturuyorduk. Ama maalesef fiyatlarında artık yaşandı. Elektrik fiyatlarında artış, un fiyatlarında yüzde 100’lük bir artış yani geçen yıl 60 lira olan un bu yıl 140 lira oldu.Bunun yanında odun fiyatları, pak maya fiyatları, işçilik maliyetleri arttı. Buna rağmen 1 lira 25 kuruştan vatandaşlarımıza ekmeği sunuyoruz. Ayrıca yılın 365 günü her sabah belediyemizin aracı Kaynarca’mızdaki mahallerimizi gezerek vatandaşlarımızın evlerine kadar ekmek götürüyor” dedi.
“Pandemide işyeri kapanan vatandaşlarımıza ekmeği 50 kuruşa düşürdük”
Esnafın yanında olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Türker, “Ayrıca bu pandemi sürecinde dükkanı kapalı olan kahveciler, lokantacılar, onların yanında çıkan garsonlar kısacası pandemide işyeri kapanan vatandaşlarımıza ekmeği 50 kuruşa düşürdük. Her zaman Esnafımızın ve Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (D.Atkoşan)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol