“Pandemi tedbirleri tekrar gözden geçirilmeli”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Kısıtlama Uygulanan Sektörlerde Pandemi Tedbirleri Azaltılmalı” dedi. Bilim Kurulu ve yetkili mercilerin yeni gelişmelere göre pandemi tedbirlerini tekrar gözden geçirmesi ve belirlenecek kurallarla birlikte bu sektörlerdeki kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ilık, “Bence bu kısıtlamaların tekrar gündeme alınması ve virüsün yayılmasını engelleyecek yeni kurallarla kısıtlamaların kaldırılması gerekiyor.” dedi. 
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, 20 Kasım 2020’den beri kısıtlama uygulanan başta Eğitim ve Hizmet Sektörü’ne yönelik kısıtlamaların azaltılması gerektiğini dile getirdi. Bilim Kurulu ve yetkili mercilerin yeni gelişmelere göre Pandemi Tedbirleri’ni tekrar gözden geçirmesi ve belirlenecek kurallarla birlikte bu sektörlerdeki kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini ifade eden KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık yaptığı açıklamasında şunları kaydetti: “Ülkemizde Koronavirüs Vakaları’nın tekrar artışa geçtiği sonbahar aylarında alınan karar doğrultusunda 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren yeni tedbirler alınmış
bu tedbirler kapsamında başta Eğitim ve Hizmet Sektörü olmak üzere ciddi kısıtlamalar hayata geçirilmişti. Bu kısıtlamalar Eğitim ve Hizmet Sektörüyle yakın çalışan pek çok sektörü de doğrudan etkiledi. Kısıtlamalardan binlerce işletme ve 6 milyona yakın insan direkt olarak etkilendi. Kısıtlamalarda 2. ayı geride bıraktığımız bu günlerde aşı çalışmalarının başlamış olması ve vakalardaki düşüşün de dikkate alınarak kısıtlamaların kaldırılmasını talep ediyoruz. Şu anda 20 Kasım 2020’den çok daha iyi bir durumdayız. O günlerde günlük rakamlar çok yüksek ve aşı konusu belirsizdi ancak bu 2 aylık süreç zarfında tüm bu konularda gelişme kaydedildi. HES Uygulaması’ndan da görebileceğimiz üzere aktif vakalarda ciddi bir azalma var.  2 aydır kısıtlama uygulanan sektörler ve bu işletmelerde çalışan insanlar ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Bence bu kısıtlamaların tekrar gündeme alınması ve virüsün yayılmasını engelleyecek yeni kurallarla kısıtlamaların kaldırılması gerekiyor. Kısıtlamalar tamamen kapanmayı dayatmasa da Gel Al ya da Paket Servis’e uygun yapısı olmayan işletmelerin 2 aydır tamamen kapalı, Paket Servis yapabilen işlemelerin de gelirlerinde ciddi düşüşler olduğunu ve çok ciddi mali yüklerin altında ezildiklerini görüyorum. Tüm sektörlerin ve insanların birbirine bağlı olduğu günümüz ekonomik düzeninde bu yükün daha fazla taşınması mümkün görünmüyor.” (G. Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol