“Pandemi sonrası dijitalleşme her alanda yaygınlaşıyor”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz sosyal medya hesabından dijitalleşmenin her alanda yaygınlaştığını belirlerek yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:“Veriyi tüketen değil işleyen GüçlüTürkiye için; DijitalFarkındalık hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmalı. Dijitalleşmenin daha çok yaygınlaşacağını kaydeden Minsolmaz,  “Dijitalleşme bu süreçten önce de hayatımızın bir parçasıydı. Ancak pandemi döneminde evden sanal çalışma biçimlerinin ve e-ticaretin önem kazanması bu süreci hızlandırdı. 

Pandemi boyunca alışkanlık haline dönüşen dijital çalışma ve tüketim davranışları pandemi sonrasında birçok sektörde önemli oranda devam edecek” dedi. bu sürecin sosyalleşmenin önemini anlamak açısından önemine işaret ederek “Bireyler yalnız yaşamanın uzun süreli tek başına kısıtlı bir alanda vakit geçirmenin ne kadar zor olduğunu, sosyalleşme, iletişim kurma, paylaşma arzusunun ne derecede önemli olduğunu ve aslında bunların insan organizmasının hayata uyum sağlamak için ne kadar temel ihtiyaç olduğunu sanki yeniden keşfetmiş oldular. İnsanın ailesi ve sevdikleriyle karşılıklı etkileşim içerisinde olmanın, bir şeyler paylaşmanın akıl ve ruh sağlığı ve tabii ki bunların doğrudan etkilediği fiziksel sağlık için temel besin kaynakları olduğu bir kez daha hatırlandı.
Bu ihtiyaçları gidermek adına temas kurma ihtiyacı arttı. Buna bağlı olarak da çevresi ile ilişki kurmakta güçlük çeken ya da bu ilişkiyi isteyerek ya da elde olmayan sebeplerden sınırlı tutan bireylerin, ilişki kurma, bağ oluşturma pratikleri gelişti. Bu durumun hem eşler arası ilişkiye, hem ailenin yaşlı üyeleriyle olan ilişkisine, hem de ebeveyn çocuk ilişkisinin gelişmesine zaman yaratarak hanehalkı üyelerinin kendini değerli hissetme duygusunun tatmin etmesinde de oldukça önemli bir rol oynadı” diye konuştu. (G. Gökçen)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol