Palabıyık memura yapılan zammı değerlendirdi

2015 yılında Tekirdağ merkezli olarak kurulan ve büro kolunda çalışanları kapsayan Merkez Büro Sendikasının Genel Başkan Yardımcısı Özgür Palabıyık, Önadım Medya Grubunu ziyaret etti. Palabıyık ziyarette hem sendikasını tanıttı, hem de memurların gündeminde yer alan zam oranlarını değerlendirdi

Merkez Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Özgür Palabıyık gazetemizi ziyaret ederek, hem sendikasını tanıtma imkanı buldu, hem de memurlara yapılan zamn oranını değerlendirdi. Palabıyık yaptığı açıklamada; "Merhaba. Öncelikle sendikamızı tanıtmak istiyorum. Merkez Büro Sen 2015 yılında Tekirdağ merkezli olarak kurulan ve büro kolunda çalışanları kapsayan bir sendikadır. Burada önemli olan nokta sendikamızın merkezinin Tekirdağ’da olmasıdır.

Bu sendikamıza, güzel ülkemizin güzide bölgesi Trakya’ya hakim olma özelliği sunmaktadır. Böylece bu bölgedeki çalışanlarımız bize, biz çalışanlarımıza rahatlıkla ulaşabilmekteyiz. Ayrıca bu Trakya Bölgemi için bir ilktir. Merkez Büro Sen tüm üyelerine, genel başkanı ve ben dahil genel başkan yardımcıları ve avukatları ile hizmet etmektedir" dedi.
Gündemi de değerlendiren Palabıyık şöyle devam etti; "İzninizle burada toplu sözleşme sürecine de değinmek istiyorum.
Malumunuz memurlar ve hükümet arasında yaşanan toplu sözleşme süreci hakem heyetinin kararıyla memur ve emekliye 2020 için 4+4, 2021 için 3+3 şeklinde sonuçlanmıştır. Ülkemizdeki kanunlara göre bu sözleşmede imza yetkisi sadece en yüksek üyeye sahip sendikadadır. Bu sendika ise son birkaç sözleşmede olduğu gibi Memur Sen konfederasyonudur. Maalesef bu süreçlerde söz konusu sendika maddi açıdan hiçbir ciddi kazanım elde edememiştir. Yapılan cüzi teklifler karşısında zayıf ve katılımı az olan birkaç basın açıklamasından başka bir eylemi olmamıştır. Yani yetkili sendika veya sendikanın yetkili olması bir işe yaramamıştır.
Oysa ki; biz sendika olarak yetkimiz olmadığı için sırf memur ve emeklilerin hakları adına yetkili sendikayı desteklemeye hazırdık. Ama maalesef desteklenecek ciddi bir söylem göremedik.
Biz ülkemizin ekonomik açıdan geçtiği zor durumun farkındayız. Ve asla ülkemizi ekonomik açıdan sıkıntıya sokmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Ancak bizim sözleşmemizden kısa bir zaman önce işçilere verilen 8+6, 3+3 zam zam oranlarının altında bir zam verilmesi, üstelik bu zamların doğalgaz ve elektriğe gelen zamların çok altında kalması bizi incitmiştir. Bu arada kendi üyelerine iyi denebilecek zam oranını alan işçi sendikasını tebrik ediyoruz. Maalesef aynı başarıyı memurların güvenip yetkiyi verdiği Memur Sen gösterememiştir. Değerli çalışanların bu durumu en iyi şekilde analiz edeceklerine inancımız tamdır. Tüm büro çalışanlarını sendikamıza davet ederek sözlerimi tamamlamak istiyorum. Sizlerede çok teşekkür ediyorum."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol