"PYBS'ye girecek tüm öğrencilerimize başarılar"

13 Haziran 2015 Cumartesi günü yapılacak olan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, Kırklareli'de 6 ilçede toplam 8 merkezde gerçekleşecek. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde bin 221 kişinin katılacağı sınava, Merkez ilçede toplam 304 öğrencinin gireceğini kaydetti 

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, yurt içinde 881 merkezde, 3 bin 21 okulda, 44 bin 720 salonda, yurt dışında 1 ülkede, 1 merkezde (Cidde),  olmak üzere toplam 799 bin 31 öğrencinin katılımı ile yapılacak. Her bina için sınıf türüne göre içinde 10' ar adet yedek kitapçık ve cevap kâğıdı bulunan yedek sınav poşeti hazırlandı. Sınavdan önce, özel gereksinimlerini belgelendiren1 öğrenci evde/hastanede, 50 öğrenci ise tek kişilik sınıfta sınava alınacak. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nın 13 Haziran 2015 Cumartesi günü Merkez ve 6 ilçede gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kırklareli genelinde bin 221 öğrencinin başvurduğu sınav, Merkez Kırklareli Anadolu Lisesi, Lüleburgaz Lisesi, Lüleburgaz Anadolu Lisesi, Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Babaeski Atatürk Ortaokulu, Vize Cumhuriyet Ortaokulu, Pınarhisar Atatürk Ortaokulu, Demirköy Atatürk Ortaokulu olmak üzere Kırklareli'de toplam 8 Merkezde gerçekleşecek.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sınava Merkez ilçeden 304 öğrencinin gireceğini, Kofçaz ve Pehlivanköy'de sınav merkezi olmadığını belirtildi.
"Öğrencilerimizin hepsine başarılar
diliyorum"
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, PYSB sınavı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı,"Milli Eğitim Bakanlığı'mız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün emirleri gereğince; 13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat: 14.00'te 5, 6, 7, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerine yönelik Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, İlimiz Merkez ve 6 ilçede gerçekleştirilecektir.
İlimiz Merkezde 304, ilçelerde 817 öğrenci olmak üzere il genelinde bin 221 öğrencinin katılımı beklenen Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavı 13 Haziran Cumartesi günü saat 14.00'da tek oturumda il genelinde gerçekleşecek. Kofçaz ve Pehlivanköy'de sınav merkezimiz olmayacak. Bunun dışında Lüleburgaz 3, diğer ilçelerde birer olmak üzere toplam 8 Merkezde sınav gerçekleşecek. Bizler Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Cevap anahtarı