“Özgürlüğünde, Eşitliğinde, Adaletin de Dayanağı Ulusal Egemenliktir”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, “Varlığımızın, bağımsızlığımızın ve istiklalimizin sembolü, demokrasimizin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz” diyerek kutlayan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 23 Nisan’in önce Türk, sonra dünya çocuklarına armağan edilmiş, evrensel bir bayram olma olduğunu söyledi.


CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Gündoğdu mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün; varlığımızın, bağımsızlığımızın ve istiklalimizin sembolü, demokrasimizin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100.yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz.23 Nisan 1920 tarihi, işgal altındaki topraklarda Büyük Millet Meclisi’nin kapılarının özgürlüğe ve demokrasiye açıldığı tarihtir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceği kuracak önce Türk, sonra da dünya çocuklarına armağan edilmiş, evrensel bir bayram olma özelliğini taşımaktadır. Bu anlamlı bayram coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha dünyaya haykırdığımız özel bir bayramdır.
TBMM’nin açılışının 100.yılında öncelikle geleceğimizin teminatı çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyor; bağımsızlık ve vatanı uğruna mücadele veren ve bu güzel bayramı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyorum.” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol