Özel İdare’ye 483.000 TL’lik yazılım

2011 yılı “Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında başlatılan “Akıllı Kent Altyapısının Kurulması İçin Gerekli Yazılım, Donanım, Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Alımı Projesi” Trakya Kalkınma Ajansı’nın %75 mali desteği ile Kırklareli İl Özel İdaresi’ne kazandırıldı.
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “483.800.-TL.’ye satın alınan “Netcad GİS” yazılım programı ile coğrafi bilgi sistemine fiilen geçilecek olup, harita kullanımlarında, altyapı tesislerinin projelendirilmesinde ve uygulama esnasında hata oranı minimum düzeye inecektir. Program sayesinde  teknik eleman sayısı ve zamandan büyük tasarruf sağlanacaktır.
Netcad GİS programının özellikleri hakkında İdaremiz teknik elemanlarına 5 gün süre ile toplu eğitim verilerek genel bilgiler sunulmuştur. Bir sonraki aşamada ise teknik birimlerin elemanlarına kendi konularında daha detaylı bilgi verilmesi amacıyla Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’ne 5 gün süre ile; Harita uygulamaları, Kanalizasyon projeleri, kapalı ve açık sistem İçmesuyu projeleri, Damlama sulama projeleri ile Arazi toplulaştırma projelerini içeren eğitimler verilmiştir. Diğer Müdürlüklerle ilgili eğitimlere devam edilmektedir” dendir.  

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol