“Özel çocuklar hayallerinin podyumunda yürüdü”

Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Gökkuşağı Düşler Atölyesi" Projesinin kapanışı gerçekleşti. Projeye katılan 25 öğrenci ise hazırladıkları kıyafetlerle podyuma çıktı, hem bir hayalini gerçekleştirdi hem de gönüllerince yürüdü. 

Özel çocukların hayallerini gerçekleştirebilmek için Kırklareli Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Gökkuşağı Düşler Atölyesi" Proje kapanışı 21 Mart Çarşamba günü saat 13.30’da Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşen defile ile son buldu. Proje kapsamında özel öğrencilerin gelişimlerini desteklemek amacıyla 12 ay süren proje Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Bölümü’nde öğrenim gören 30 öğrenci ve Bölümde görevli öğretim elemanları farkındalık eğitimleri, kahvaltı-piknik faaliyetleri, kültür gezileri, tasarım, dikim ve defile faaliyetleri gerçekleştirdiler.
Meslek
Yüksekokulu Giyim Üretim Bölümü
özel çocukların hayallerini
gerçeğe çevirdi
Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Bölümü öğrencileri özel çocukların hayallerini gerçeğe çevirmek amacıyla Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören 25 öğrenci hayallerini gerçeğe çevirdi.
“Gökkuşağı Düşler Atölyesi projemizin kapanış defilesine hoş geldiniz”
Proje kapanış etkinliğinde açılış konuşmasını KLÜ TBMYO Moda Tasarımı Programı Öğr. Gör. Serpil Öner gerçekleştirdi. Öner açılış konuşmasında 12 ay süren projede güzel sonuçlar aldığını söyledi. Moda Tasarımı Programı Öğr. Gör. Serpil Öner “Gökkuşağı Düşler Atölyesi projemizin kapanış defilesine hoş geldiniz. Özel gereksinime ihtiyaç duyan çocukların bireysel ilgi ve sevgi gereksinimlerinin karşılanması, her alandaki gelişimlerinin desteklenmesi gerekliliğinden yola çıkarak oluşan projemizde, bu çocuklarımızın sosyal yaşamdaki engelleri aşabilmeleri, kendilerini ifade edebilmeleri, topluma aktif ve eşit katılımlarının sağlanarak toplumsal bilincin uyandırılması hedeflenmiştir. Projenin temel amaçları üniversite öğrencilerimizin her geçen gün sayısı gittikçe artan özel gereksinimli çocuklarımızın sorunlarıyla ilgili farkındalıklarını arttırarak onların sosyal sorumluluk bilinçlerini güçlendirmek ve özel çocukların daha fazla sesinin duyurulmasını sağlamaktır. Bu amaçla Kırklareli Üniversitesi ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 11 Ekim 2017 tarihinde Gökkuşağı Düşler Atölyesi işbirliği protokolü imzalanmıştır” dedi.
“25 çocuğun hayalleri gerçek oldu”
Proje kapsamında 25 öğrencinin hayallerine kavuştuğunu dile getiren Öner “Proje kapsamında Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezindeki 25 çocuğun hayal ettiği süper kahraman ve masal kahramanı kostümleri Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi 2. Sınıf öğrencilerimiz tarafından üretilmiştir. Projenin ilk aşamasında üniversite öğrencilerimiz ile çocuklarımızın kaynaşması için 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kahvaltı etkinliği ve şubat ayı içerisinde Atatürk Evi ve Kent Kültür Evine kültür gezisi düzenlenerek iki taraf arasında bağ oluşması sağlanmıştır. Ardından hayallerin gerçeğe dönüşmesi için gerekli reel adımların atılmasıyla mutlu sona gelmiş bulunmaktayız. İlk olarak üretim aşamasında mart ayında haftada 3 güne çıkartılan atölye derslerinde emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederim. Bizler 25 özel gereksinimli çocuğumuzu mutlu etmenin sevinciyle projemizi tamamlamanın huzurunu yaşıyoruz. Sevincimizi bizlerle paylaştığınız için sizlere ve destekleri için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Amacımız destek olmak”
TBMYO Moda Tasarımı Programı Öğr. Gör. Serpil Öner’in konuşmasın ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım konuşmasında proje nedeniyle üniversite öğrencilerinin farkındalıklarının arttığını dile getirerek “Aşım; “21 Mart Dünya Down Sendromu ve Farkındalık Günü farklılıkların hayatımızda eksikliklere değil, zenginliğe vesile olduğunu bize bir kez daha hatırlatan bir gündür. Down sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunması sebebiyle olan genetik bir durumdur ve bir hastalık değildir. Down sendromlu bireyler bu farklılıkları ile bizlere Allah'ın emanetidirler. Down sendromlu bireyler, doğumdan itibaren başlayan düzenli ve disiplinli eğitim ve çalışmalar sonunda sosyal yaşamda yer edinebilirler. İnsani değerleri yüksek olan, yürekleri sevgi dolu, içlerinde kötülük olmayan, yalan nedir bilmeyen Down sendromlu bireyleri topluma kazandırmak, onları hayata bağlamak tüm kesimlerin ortak sorumluluğudur. Onlar bizim vazgeçilmez ve ayrılmaz parçalarımızdır. Onlarla birlikte yaşıyoruz ve farkındayız. Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak emanetimiz olan down sendromlu bireylerin hayata sıkı sıkı san İmaları ve toplumdan izole olmamaları adına Bakanlığımız ile koordineli şekilde Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimizde ve Özel Eğitim Kurumlarımızda çalışmalarımıza devam etmekteyiz” diye konuştu.
“21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’nde kapanış defilesi ile
sonlandırıyoruz”
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım “Gökkuşağı Düşler Atölyesi projesi Eylül 2017 tarihinde başlamış ve bu gün 21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününde kapanış defilesi ile sonlandırılacak. Proje İlimiz Merkez Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ile Kırklareli Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliği ile yürütülmüştür. Proje kapsamında 25 engelli öğrencimizin hayalindeki kıyafetler üniversitenin Giyim Üretim bölümü öğrencileri tarafından dikilmiştir. Yine proje kapsamında engelli öğrenciler ve üniversite öğrencilerinin katılımı ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kahvaltı faaliyeti ve şubat ayı içerisinde yayla mahallesinde Atatürk Evi ile Kent Kültürü Evine kültür gezisi düzenlenmiştir. Projedeki başlıca amaçlarımız; Özel gereksinimli bireylerin toplumla bütünleşmelerine destek olmak, onların toplumun vazgeçilmez birer parçası olduklarını hissettirmek ve üniversite öğrencilerinin toplumsal farkındalıklarını arttırmak olmuştur. 21 Mart Dünya Down Sendromu ve Farkındalık Günü'nün toplumumuzda down sendromlu bireylere olan duyarlılığın daha da artmasına ve toplumsal bilinç oluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, çocuklarımıza ve ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
“Çocukların hayalleri gerçeğe döndü”
Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Bülent Şengörür konuşmasında bu proje sayesinde çocukların hayalleri gerçeğe döndüğünü belirterek Şengörür; “Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Gökkuşağı Düşler Atölyesi” Projemizin Kapanış Toplantısına hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Projemiz, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinimi olan çocukların gelişimlerine destek oldu. Bu çocuklarımız, hayallerinde ve düşlerinde elbiseler tasarladılar. Düşlerini gerçekleştirmede mücadeleden asla vazgeçmediler. Azim gösterdiler ve başardılar. Ben, Projenin ana unsuru olan bu 25 çocuğumuzu yürekten tebrik ediyor ve gelecek yıl daha fazla çocuğumuzun hayallerine umut olmayı diliyorum. Proje kapsamında Üniversitemizin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Bölümü hocaları ve öğrencileri de elbiselerin tasarlanması ve dikilmesi noktasında çocuklarımıza yardımcı oldu. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Aşım Bey olmak üzere; Uygulama Merkezi Müdürü Şahin Değer’e, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Bilal Balkan’a ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kırklareli Üniversitesi olarak Sosyal Sorumluluk Projeleri gerçekleştirmeye ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam edeceğiz. Bugün aynı zamanda “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü”. Bu vesileyle down sendromlu bireylere ve değerli ailelerine güzel bir hayat diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
“Özel gereksinimli çocuklarımızı
önemsiyoruz”
Kırklareli Vali Yardımcısı Murat Eren de konuşmasında bu projenin çok değerli olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Eren “Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kabul edilen 21 Mart, aynı zamanda da Nevruz Bayramımız bu nedenle çok anlamlı bir gün. Bugün ayrıca toplumumuzda ki duyarlılığın arttırılmaması amacı ile Down sendromlu bireylerin hayatları boyunca önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan yaşamlarını sürdürebilmesinin önemine işaret etmektedir. Özel çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren, nitelikli eğitim vererek, onlara ilerleyen yaşlarında hayatın her alanında yetkin olmalarını sağlamaya yönelik çalışmalarımızın sürdürülebilir olmasına gayret gösteriyoruz. Bu anlamda bu projenin oluşmasında emeği geçen Üniversitemize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, sponsor firmalarımıza bu anlamlı çalışma için teşekkür ediyorum.
Down Sendromlu vatandaşları sosyal hayata davet etmek için toplum üzerinde herkese görevler düştüğü hepinizin malumudur. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yapmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Yapılan tüm konuşmaların ardından Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde öğrenim gören 25 öğrenci hayallerini defile ile sergiledi. Gerçekleşen hem proje kapanışı ve defileye Kırklareli Vali Yardımcısı Murat Eren, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Bülent Şengörür, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Murat Aşım, Kırklareli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Defilenin sonunda projede emeği geçen tüm herkesi ayakta alkışladılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol