Öz Sağlık-İş, Kırklareli’nde İbrahim Arı ile yoluna devam ediyor

Öz Sağlık-İş Sendikasının Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan İbrahim Arı Şube Başkanı olarak seçildi. Arı yaptığı konuşmasında; “Hak-İş konfederasyonumuz ve Öz 
Sağlık-İş Sendikamızın misyonunu, değerlerini, ilkelerini benimseyerek sendikal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sendikamızda temsilcilik, il başkanlığı ve müteşebbis şube başkanlığı sürecinin her birini teker teker yaşadık. Atamalardan seçimlere kadar gelmiş olduğumuz bu yolculuk sendika
içi demokrasinin varlığının, kazanımının getirdiği huzurlu, şeffaf bir yolculuktur. Çok çalışmak için yola çıktık, çalıştık, 
çabaladık. Bu zorlu süreçte bizleri ayakta tutan, cesaret veren, eksiklerimizi gideren ve hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kırklareli teşkilatımızla gurur duyuyorum” dedi…

Öz Sağlık-İş Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu 4 Kasım Cuma günü Kaya palas Otel’de saat 09.30’da gerçekleştirildi. Genel Kurulda Şube Başkanlığı’na, mevcut Başkan İbrahim Arı seçildi. Şube yönetimi ise Zuhal Avrap ve Alper Savaş’tan oluştu.
Genel Kurula Sendika Genel Başkanı Devlet Sert, Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Muhammet Öztürk, MEMUR-SEN Konfederasyonu Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler ile çevre illerden sendika temsilcileri ile sendika üyeleri katılım gösterdiler. 

Genel Kurulda ilk olarak Divan teşekkülü oluşturuldu. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcısı Remzi Karataş yaptı.
Sendikanın Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkan Devlet Sert, Öz Sağlık-İş Sendikası’nın artık hem kendi işkolunun hem de çalışma hayatının gündemini belirleyen ve yön veren bir sendika haline geldiğini belirterek, “Özellikle son günlerde gerek şube genel kurullarımızda, gerekse basın-yayın araçları vasıtasıyla ortaya koyduğumuz sorunlarımız, taleplerimiz ve çözüm önerilerimiz gündem belirlemiş ve kamuoyu oluşturmuştur. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının güçlü sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.
Genel Başkan Sert konuşmasında şunları söyledi: “Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası sorumluluğu ile yerine getirmeye çalıştığımız faaliyetlere vizyoner bir bakış açısı kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın ürünü olarak da Sendikamız artık çalışma hayatında ve işkolunda gündem belirleyen ve yön veren bir sendika olmuştur.
Özellikle Şube Genel Kurullarımızda gündeme getirdiğimiz, çeşitli basın-yayın organları aracılığı ile kamuoyu gündemine taşıdığımız, sosyal medya mecralarını kullanarak yaptığımız etkinlikler işkolumuzun ve genel manada çalışma hayatının sorunlarına bakış açımızı ortaya koymuştur.
Kapsam dışı bırakılan personelin sorunları, 696 Sayılı KHK’dan kaynaklanan zorunlu emeklilik, tayin hakkı, görevde yükselme, görev tanımı vb sorunlarımızı, vergi dilimlerinin sabitlenmesi yönündeki açıklamalarımızı kamuoyu ve çalışanlar ilgi ile takip etmişler, çok sayıda haberimiz çalışan gruplarında paylaşılarak Sendikamızın kendileri için yapmış olduğu ısrarlı takipler takdir ile karşılanmıştır. Biz çalışmaya üretmeye devam ediyoruz.”
Öz Sağlık-İş Sendikası Kırklareli Şube Başkanı İbrahim Arı da genel kurulda katılımcılara hitap etti. Arı konuşmasında şunları kaydetti;
“Dünyanın ve ülkemizin pandemiyle mücadelesinde en ön safta yer alan, hayatını kaybeden sağlık ve sosyal hizmet işçilerine; ilk kıblemiz olan mescidi Aksa’da, Doğu Türkistan’da ve diğer İslam dünyasında saldırılarla veya işkence edilerek şehit edilen Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.
Bizler vatanımızın her bir köşesinde halkımızın sağlık hizmetini en iyi şekilde veren, pandemi dahil her koşulda, hiç bir zorluktan kaçınmayan sağlık işçileriyiz bizler devletimizin bize emanet ettiği yardıma ihtiyaç duyan yaşlılarımızın, hayatlarını tek başına idame ettiremeyen engellilerimizin, yuva hasreti, anne-baba özlemi çeken kimsesiz yavrularımızın tutunduğu dal, başını yasladığı sine, tuttuğu eliz, bizler bu büyük devletin, bu merhametli milletin vicdanı olan sosyal hizmet işçileriyiz.
Bizler hayatın her alanında teşkilatlanmanın, mücadelenin, azmin ve inancın en güzel örneklerini sendikal çatı altında topladık ve tüm gücümüzle bu aileyi büyüttük.
Kırklareli’mizin her köşesinde, bu kutsal davayı tebliğ edecek, bize inanan ve güvenen tüm mağdur ve mahzun kardeşlerimizin yanında olacağız.
Teşkilatımız adına, üyelerimiz adına, sendikam adına söz veriyoruz. 
HAK-İŞ konfederasyonumuz ve Öz Sağlık-İş Sendikamızın misyonunu, değerlerini, ilkelerini benimseyerek sendikal faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.
Sendikamızda temsilcilik, il başkanlığı ve müteşebbis şube başkanlığı sürecinin her birini teker teker yaşadık. Atamalardan seçimlere kadar gelmiş olduğumuz bu yolculuk sendika içi demokrasinin varlığının, kazanımının getirdiği huzurlu, şeffaf bir yolculuktur.
Çok çalışmak için yola çıktık, çalıştık, çabaladık. Bu zorlu süreçte bizleri ayakta tutan, cesaret veren, eksiklerimizi gideren ve hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kırklareli teşkilatımızla gurur duyuyorum.
Bizleri kırmadan şefkat ve merhametiyle her daim arkamızda duran, onurlu ve ilkeli sendikacılığı korkutmadan güzel yanlarıyla yaklaşarak öğreten, tüm camialar tarafından sevilip sayılan, mazlumlara uzanan şefkat eli, teşkilatın ve üyelerimizin Devlet Babası olan Genel Başkanımızla gurur duyuyoruz
Bizlerin ülkemizin her bir yanında sürdürdüğü bu mücadele sadece sendikal bir mücadele değil, sadece örgütlü bir toplum oluşturmak değil, aynı zamanda güçlü, büyük, inandığı değerler uğruna hizmet veren Öz Sağlık İş Sendikamızın gücüne güç katma yolculuğudur.
Bugün şubemizin ilk kongresi, ilk genel kurulu. Çok emek verdik, gece gündüz sahada, kurumlarımızda, işyerlerimizde üyemiz olsun ya da olmasın tüm sağlık ve sosyal hizmet işçilerimizin yanında olmaya, derdi ile dertlenmeye, hüznünü-sevincini paylaşmaya büyük özen gösterdik.
Biz üzerimize düşenle mükellefiz, “başarı çalışanındır” düsturuyla hareket ettik. Takdir önce cenab-ı Hakka, sonra her bir ferdini aziz bildiğimiz teşkilatımıza aittir.
Sendikamızın Kırklareli Şube Başkanlığına ve bayrağını dalgalandırma şerefini bizlere layık gören, inanıp güvenen, büyüğümüz, babamız olan Genel Başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum.
Sahada yaşadığımız sorunların çözümü konusunda her koşulda yanımızda olan milletvekillerimiz, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, sağlık ve sosyal hizmet il müdürlerimiz ve kurumlarımızın kıymetli yöneticilerine sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. 
İyi günde kötü günde hep yanımda olan, sahada gözümüz kulağımız olan teşkilatımıza çok ama çok teşekkür ediyorum.
Kongresini yaptığımız şubemizin bize emanet olduğunu, zulme uğrayan mağdur ve masumların sesi olacağımızı, teşkilatımıza layık olacağımızı, Hak-İş ve Öz Sağlık-İş Sendikası’nın sancağını Allah’ın izniyle her kurumda dalgalandırarak ülkemizin 1. konfederasyonu ve sendikaları haline getirecek tüm mücadeleleri vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek liste girdi. Öz Sağlık-İş Sendikasının Kırklareli Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, daha önce atama ile görev yapan İbrahim Arı Şube Başkanı olarak seçildi. Şube yönetimi ise Zuhal Avrap ve Alper Savaş’tan oluştu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol