Ötüken Fikir Ve Sanat Kulübü Doğu Türkistan’daki zulme sessiz kalmadı

Kırklareli Üniversitesi Ötüken Fikir Ve Sanat Kulübü Çin tarafından Doğu Türkistan’da yapılan zulme dikkat çekmek için bir basın açıklaması yaptı. Kayalı Kampüsü’nde yapılan açıklamaya üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

2 Ocak Çarşamba günü gerçekleştirilen bildiriye şu cümlelerle başlandı; “Doğu Türkistan'da yasayan soydaşlarımız, son yarım asırdır Komünist Çin'in baskı ve zulmü altında yaşama mücadelesi veriyor. Binlerce yıllık Türk toprağını işgal eden Çin yönetimi, bu toprakların asli unsuru olan Uygur Türklerine yönelik sistemli bir baskı ve asimilasyon politikası yürütüyor. Binlerce soydaşımızın öldürüldüğü, on binlercesinin cezaevlerine doldurulduğu Doğu Türkistan, şimdi de II. Dünya Savaşı'nı andıran toplama kampları ile gündeme gelmiştir.”
“İnsanlık adeta üç maymunu oynuyor”
Toplama kamplarında kalanların akıbetinin bilinmediği belirtilerek, “Bu toplama kamplarında bulunan on binlerce soydaşımızın akıbetinin ne olduğu ve ne olacağı kimse tarafından bilinmiyor. Uygur Türk'ü yavrularımız annelerinden, babalarından ayrı, ya Çinli ailelerin yanına veriliyor ya da Rahmatullah Şirbaki gibi annesi babası kamplara götürüldüğü için sokakta donarak can veriyor. Dünyanın gözleri önünde cereyan eden bu kan dondurucu hadiseler karşısında insanlık adeta üç maymunu oynuyor. Komünist Çin’in barbarlığına isyan eden, tepki gösteren hiçbir ülke ne yazık ki bulunmuyor. Müslüman Türk her zaman olduğu gibi sahipsiz kalıyor” ifadeleri kullanıldı.
“Dünya Barışından bahsedenler yaşanan
bu hadiseler karşısında kafalarını
kuma gömüyor”
Basın bildirisinde Doğu Türkistan dışında da zulümlerin sürdüğü kaydedilerek, “Doğu Türkistan'da yaşanan bu felaketlerin hüznünü taşırken, dünyanın birçok farklı noktasında da benzer olayların cereyan ettiğini içimiz parçalanarak görüyoruz. Kırım işgal altında, Güney Azerbaycan Türklerine yönelik baskılar devam ediyor, Yemen'de yaşanan iç savaş ve abluka sonucu her gün yüzlerce çocuk açlıktan veya salgın hastalıklardan dolayı can veriyor, Myanmar'da Müslümanların akıbeti ile ilgili haber almak bile mümkün olmuyor. Irak, Suriye ve Afganistan'da yaşanan kargaşa bir türlü bitmiyor. İnsanlar zulüm altında inim inim inlerken modern firavunlar semirmeye devam ediyor. İnsan Hakları'ndan. Dünya Barışından bahsedenler yaşanan bu hadiseler karşısında kafalarını kuma gömüyor” dendi.
“Hazreti İbrahim'i yakmak isteyenlerin
ateşine su taşıyan karıncamisali safımız ve duruşumuz bellidir”
Bildiriye şu sözlerle nokta koyuldu; “"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" hadisi ışığında mazlumların her zaman yanında olduğumuzu, zalimlerle iki cihanda da görülecek hesabımız bulunduğunu belirtmek isliyorum. Hazreti İbrahim'i yakmak isteyenlerin ateşine su taşıyan karınca misali safımız ve duruşumuz bellidir. Kanları akıtılan gözyaşları içerisinde kıvranan din kardeşlerimizi, soydaşlarımızı Cenab-ı Allah içinde bulundukları kahredici durumlardan kurtarsın. Bu mübarek Çarşamba gününde Müslümanların ellerini vicdanlarına koyup, dünyada yaşanan bunca zulüm karşısında nasıl bir tavır içerisinde olduklarını: Müslümanlar olarak birlik ve beraberliğimizin, dayanışma ve fedakârlığımızın ne boyutlarda olduğunu gözden geçirmelerini acizane istirham ediyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol