Otogarın yeri kesinleşti

Kırklareli Belediye Meclisi, İmar Komisyonu’nun da olumlu kararı üzerine Belediyeye ait Hacızekeriya Mahallesi’ndeki 35 bin metrekare arazisinin 15 bin metrekaresine Otogar yapılmasını kabul etti. Söz konusu alanda Otoğar’ın yanı sıra akaryakıt istasyonu ve TIR parkının da yapılması planlanıyor.

Kırklareli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını yaptı. Saat 15.00’da başlayan toplantıda Şırnak’ta şehit düşen askerler için Allah’tan rahmet dilendi.
Kırklareli Belediyesi Ücretsiz Seyehat Kartı Yönetmeliği’ne ilişkin ilk gündem maddesinin Ulaşım Komisyonu’na havale edilmesi ile gündem maddelerini görüşmeye başlayan Meclis, bir adet sözleşmeli şehir plancısının 2 bin 250 TL maaşla çalıştırılmak üzere alınmasını kabul etmesinin ardından arıtma tesisinde yapılan tadilatların ödenmesi için 2 milyon liralık bütçe aktarımı yapılmasını görüştü. Bütçe aktarımı kabul edilirken ardından Belediye’ye ait Haticehatun Mahallesi’ndeki 8.455 metrekare mezarlık vasıflı taşınmazın Şehitlik Yönetmeliğinin ilgili maddesine istinaden Maliye Bakanlığı veya maliki kamu idaresi tarafından ilgili Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına veya İl Özel İdaresine tahsis edilmesi konusu olumlu bulunarak kabul edildi.
Daha önceden Belediye Meclis Üyelerine birer kopyası dağıtılan 2016 Mali Yılı Sayıştay Raporu hakkında Meclise kısa bir bilgilendirme yapılması ile devam eden Meclis toplantısında Sayıştay Raporunda bazı hataların olmasının söz konusu olabileceği AK Parti Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler’in Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı harcamalara işaret etmesi ile anlaşıldı. Müdürlüğün yıllık 500 bin TL civarında harcaması bulunduğu raporda ise bu harcamanın 2 milyon lira seviyesinde gösterildiği belirtilerek bunun bir hata olduğu ifade edildi. Çiler söz konusu meblağın gerçek olması durumunda Belediye’nin başının çok ağrıyabileceğine işaret etti.
Belediye Başkanlığına Ait Konular başlıklı gündemin 6’ncı maddesinde ele alınan konulardan biri ise Kırklareli Otogarı oldu. Daha önce Turist Yolu – Pınarhisar Kavşağı’ndaki araziye yapılması planlanan Otogar binası arazinin değerinin Belediye’nin bütçesini aşması nedeniyle iptal edilmişti. Burası yerine Belediye’nin kendisine ait Dereköy Yolu üzerindeki arazisinde Otogar yapılması teklifi bir önceki toplantıda incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmişti. Haziran ayı toplantısında komisyon otogar yapılması için sunulan teklife ilişkin raporunu Meclis üyeleri ile paylaştı.
Raporda;
“Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Hacızekeriya Mahallesi, 427 Ada, 33 no'lu mülkiyeti Kırklareli Belediyesine ait parselde, Otogar Alanı, Akaryakıt İstasyonu ve Kamyon Tır Parkı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlanması önerisi.
Konu ile ilgili olarak Komisyonumuzca, Şehir İmar Planında, yerinde ve öneri plan tadilatında yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde;
Kırklareli İli, Merkez İlçesi, Hacızekeriya Mahallesi, 427 Ada, 33 no'lu, mülkiyeti Kırklareli Belediyesine ait parsel ile ilgili olarak Otogar Alanı, Akaryakıt İstasyonu, ve Kamyon Tır Parkı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Komisyonumuzca oybirliği ile kabul edilmiştir” denildi.
Rapor oy birliği ile kabul edilirken söz konusu projede 15 bin metrekare alanda Otogar yapılması buna ilave olarak bir adet akaryakıt istasyonu ile TIR parkı yapılması planlanıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol