Otobüslerde zamlı tarife başladı

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısında
aldığı şehir içi ulaşım zammı kararı yürürlüğe girdi. Geçtiğimiz
haftadan itibaren uygulanan zamlar doğrultusunda şehir içi indi bindi ücreti öğrenci için 1,5 TL’den 2 TL’ye, tam tarife ücreti ise
2 TL’den 2,5 TL’ye çıktı…

Kırklareli’nde Devlet Hastanesinin şehir merkezine olan uzaklığı ve Kırklareli Üniversitesi kampusünün kent dışında bulunması, yine şehrimizin geçmiş yıllara nazaran büyüme göstermesi, şehir içi ulaşımı zorunlu kılan etmenler arasında yer alıyor. Bundan 10 yıl önce ilimizde şehir içi otobüsler neredeyse hiç tercih edilmezken, saydığımız bu faktörler ile Kırklarelililer artık otobüse binmek durumunda kalıyorlar. Hal böyle olunca otobüs fiyatları da büyük önem teşkil ediyor.

Daha önce öğrenci için 1,5 TL, tam bilet için ise 2 TL ücret ödeyen yolcular için kötü haber Kırklareli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısından çıktı. 9 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen toplantıda Meclis, toplu taşıma araçları ücret tarifesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu ele aldı. S.S. Kırklareli Ulaşım karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifinin zam talebi doğrultusunda inceleme yapan komisyon yeni ücret tarifesinde 50 kuruşluk artışı önerdi.
Buna göre en kısa mesafe öğrenci ücreti 1,50 TL’den 2 TL’ye, en uzun mesafe ücreti de öğrenci için 2 TL’den 2,50 TL’ye yükseltildi.
Yeni ücret tarifesi güzergahları ile şöyle; Şehir içi Şehir içi indi bindi; öğrenci 1,50 TL’den 2 TL’ye, tam 2 TL’den 2,50 TL’ye,
Şehir içi –Ahmet Cevdet paşa Yurdu; öğrenci 2 TL, tam 2,50 TL.
Ahmet Cevdet Paşa Yurdu – Kampus; öğrenci 2 TL, tam 2,50 TL’ye,
Şehir içi –Kampus; öğrenci 2 TL’den 2,50 TL’ye, tam 2,50 TL’den 3 TL’ye yükseltildi. Rapor oy birliği ile kabul edildi.
Vatandaşlar memnun değil
Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren zamlarla birlikte öğrenciler 2 TL, tam tarife ödeyenler ise 2,50 TL vermeye başladılar. Elbette vatandaşlar bu gelişmeden hiç de hoşnut değiller. Kırklareli’nin otobüs duraklarında konu hakkındaki değerlendirmelerini aldığımız vatandaşlar; “Özellikle bu araçlara her gün binen insanlar için büyük bir yüktür yapılan zamlar. Elbette Yolcu Taşıma Kooperatifinin kendine göre haklı sebepleri vardır ancak biz de kendi penceremizden baktığımız zaman yapılan bu zamların bel büktüğü bir gerçektir. Şu anda yaz tatili döneminde olduğumuz için öğrencilerin de şehrimizde olmayışı bu zam konusunda henüz aşırı bir tepkiye yol açmayabilir ama okulların da açılmasıyla, bu durum büyük bir tepkiyle karşılanacaktır” yorumunu yaptılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol