Otizm Farkındalık günü etkinliği

Kırklareli’nde faaliyetlerini sürdüren Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü için anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte dernek üyesi özel çocuklarla birlikte ellerini “mavi boyalara” batırarak kağıtlara bastılar. Tüm Türkiye’de benzer etkinlikler yapılırken bu sayede toplumda otizm farkındalığı arttırılmak amaçlandı.

Dün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ydü. Kamuoyunun dikkatini otizme çekmek için başlatılan ve bütün dünyada devam eden “Mavi Işık Yak Kampanyası” bu yıl Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'nin dört bir yanını otizmin simgesel rengi olan ‘mavi’ ile ışıklandırdı.
2 Nisan Pazartesi günü Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği evinde yapılan törende dernek üyeleri ve özel çocuklar keyifli vakit geçirdi. Tüm ülkede ve dünyada “mavi” rengin ön plana çıktığı günde dernek üyeleri de ellerini “maviye” boyadı. Etkinlikte Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar da yer aldı.
“Biz farkındayız herkesi de farkında olmaya davet ediyoruz”
Dünya Otizm Farkındalık Günü hakkında açıklamalarda bulunan Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Nihal Bircan, otizmin hastalık olmadığını hatırlattı. Bircan; “2 Nisan Farkındalık Günü bizler için çok anlamlı. Otizm engel eksiklik değildir farkındalıktır. Biz farkındayız herkesi de farkında olmaya davet ediyoruz sevgi ilgi eğitim verilmelidir” dedi.
Otizm nedir?
Otizm, otistik spektrum hastalıkları da denilen yaygın gelişimsel bozuklukların birçok türünden birisidir. Otizmin, Asperger sendromu gibi diğer yaygın gelişimsel bozukluklarla karıştırılması da mümkündür. Diğer bozuklukların da otizme benzer belirtileri olmaktadır. Ülkemizde 1 milyon 142 bin 586 otizmli vatandaş olduğu ve bu durumdan etkilenen 4 milyon 568 bin aile ferdi olduğu tahmin edilmektedir.
2 Nisan Dünya Otizm Günü tarihçesi
2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla kutlanmatadır. Bugün, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri için fikir alışverişli yapılıyor ve araştırmaların teşvik edilmesine çalışılıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol