Ortaöğretime facebook ayarı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni kararlara göre, okulda çekilen görüntü ve fotoğrafları sosyal medyada paylaşan öğrenciler, disipline sevk edilecek. Sosyal medyadan iftira atan, sarkıntılık yapan, bu mesajları yayan UZAKLAŞTIRLACAK!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)  Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yeni bir değişiklik yaparken, değişiklik önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Önceki gün resmi gazetede yayınlanan ve temel eğitim olan İlk ve Ortaokullarda devamsızlık, nakil, öğrenci cezaları ve seçmeli ders yönetmeliklerinde değişik yapıldı.
Öğrenciler İçin Kritik Değişiklik
Belirli birkaç konu üzerinde düzenleme yapıldı. Temel öğretimde öğrenciyi eğitimden ihraç etme olmayacak. Lise düzeyinde öğrenciler işledikleri suça göre okuldan ihraç edilip açık öğretimden devam edebiliyor fakat temel eğitimde bu olmayacak. Yeni yönetmelikte öğrenci ile öğretmen öğrencinin suç işlememesi için sözleşme yapabilecek. Öğrenci aynı suçu tekrar ederse ilk derse ilk olarak sözlü uyarı daha sonra kınama cezası alacak. Yapılan suç kınama cezasının ardından yinelenirse bu sefer öğrencinin eğitim öğretimine başka okulda devam edilecek

Eski yönetmelikte Şubat ayı başında seçmeli derslerin seçimi yapılmaktaydı.
Fakat ders kitabı noktasında problemler yaşanıyordu. Yönetmelik değişikliği ile birlikte öğrenciler mayıs ayı itibari ile seçmeli derslerini seçebilecekler.
Öğrencilerimiz okullar arası geçişlerde boş kontenjanı yeni yönetmelikte tek başına yeterli olmayacak. Okullar arası geçiş yapılışında eskiden boş okulda boş kontenjan olduğunda öğrencinin başarı puanına bakılmaksızın eski sistemde kayıt yapılıyordu. Yeni yönetmelikte ise öğrenci geçiş yapacağı okula kayıt olan en düşük puanlı öğrencinin altında puanla okula geçiş yapamayacak.
Devamsızlık 30 Güne Düşürüldü
Devamsızlık nedeniyle sınıfta kalma süresinin 45 günden 30 güne indiği, devamsızlık süresi özürsüz 10 gün, toplamda ise 30 günü aşan öğrencilerin, ders puanlarının ne olursa olsun başarısız sayılacağının işaret edildiği değişiklikte, Toplamda 30 gün okulda devamsızlık yapan öğrenci ders notu ne olursa olsun başarısız sayılacak. Özel Eğitim dersi alan öğrencilerde devamsızlık 60 gün olacak. Ayrıca herhangi bir rahatsızlıktan ve ya kazadan dolayı hastane de yatan öğrencilerinde devamsızlığı 60 gün olacak. Yeni yönetmelikte ayrıca veli öğrencisinin okula gitmemesi için okul yönetimine yazdığı dilekçe yeterli olacak. Veli izini ile okula gelmeyen öğrencinin devamsızlığı 30 günlük toplam raporlu-raporsuz devamsızlıktan düşecek.
Sınıf Tekrarına Varan Yaptırımlar
Milli ve manevi değerlerin yanı sıra genel 'ahlak ve adaba uygun olmayan', yanlış algı oluşturabilecek tutum ve davranışlarda bulunmak da okuldan uzaklaştırma nedeni olarak sayılacağının belirtildiği değişiklikte, Sosyal medya yoluyla; bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddeti özendiren sesli, sözlü, yazılı ve görüntülü içerikler oluşturmak, bunları çoğaltmak, yaymak ve ticaretini yapan öğrencilere ise okuldan atılma cezası verilecek. Atılan ise tekrar okuluna dönemeyecek. Bir sınıftan diğerine en fazla 3 dersten sorumlu olarak geçebilecek. Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten fazla başarısız olanlar sınıf tekrarı yapacak.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol