Ortağını bul, projeni hazırla

Kırklareli Valiliği, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “Sivil Toplum Destek Programı”nda Üçüncü Dönemin başladığını duyurdu.10 Temmuz’da başlayan 3’ncü dönem teklif çağrısında toplamda 3 milyon Avroluk hibe dağıtılacak. Hibe programında Türkiye’den sivil toplum örgütleri, Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki kar amacı gütmeyen kuruluşlarla yapacakları projelere en düşük 60 bin Avro, en yüksek 100 bin Avro hibe alabilecek. 

Kırklareli Valiliği, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Destek Programı’na ilişkin teklif çağrısını Kırklareli kamuoyu ile paylaştı. Toplam bütçesi 3 milyon Avro olan hibe programı ile sivil toplum kuruluşlarının kurumsal yapılarının, karar alma süreçlerine katılım kapasitelerinin ve ağ kurma becerilerinin güçlendirilmesine yönelik projelerin desteklenmesi hedeflenirken projeye dernekler, vakıflar, dernekler ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları ile kar amacı gütmeyen kooperatifler Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bulacakları proje ortakları ile katılarak projelerine en az 60 bin Avro, en fazla 100 bin Avro hibe desteği sağlayabilecekler.
10 Temmuz’da başlayan proje başvurularının 17 Eylül 2019 – saat 17.00’a kadar Avrupa Birliği Başkanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimine yapılması gerekiyor.
Sivil Toplum Destek Programı Üçüncü Dönem Hibe Programı (CSSP-III) bilgilendirme toplantıları ise Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Trabzon’da yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol