Ormanlık alanda kaybolan 4 kişi kurtarıldı

Kırklareli’nde Dereköy Sınır Kapısı yakınlarında 4 kişinin kaybolduğu ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri 10 saat süren çalışmanın ardından Çağlayık Köyü yakınlarında kaybolan 4 kişiye ulaştı. Şahısların geceyi ateş yakarak atlattığı öğrenildi. Olay yerine ulaşan AFAD ve Jandarma ekipleri şahıslara sıcak içecek ve yiyecek ikramında bulundu.
Öte yandan Kırklareli Valisi Osman Bilgin de İçişleri Bakanlığı’nın kış tedbirleri genelgesi kapsamında saha da görev yapan ekipleri denetledi. AFAD İl Müdürlüğü’nde alınan tedbirler konusunda bilgi aldı.

Kırklareli’nde önceki gün Bulgaristan’a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır kapısı yakınlarında 4 kişinin kaybolduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine harekete geçen Jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından kayıp şahıslara ateşin başında ısınmaya çalışırken ulaştı. Hava sıcaklığının -4 derece olduğu bölgede geceyi ateş yakarak atlatan şahıslara ulaşan Jandarma ve AFAD ekipleri üşümüş ve acıkmış olan şahıslara börek ve sıcak çay ikramında bulundu. Şahıslar daha sonra Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.
“Kış Tedbirleri” uygulamalarını denetledi…
Bu arada kurtarma ekiplerini tebrik eden Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 21 Ocak 2022 Cuma günü İçişleri Bakanlığı’nın "Kış Tedbirleri" konulu genelgesi kapsamında 24 saat esasına göre yürütülen faaliyetler ve çalışmalar hakkında AFAD İl Müdürü Salih Erden'den brifing alarak ilimiz genelinde alınacak tedbirler konusunda talimatlarda bulundu.
Vali Bilgin, İçişleri Bakanlığı’nın “Kış Tedbirleri” genelgesi hükümleri doğrultusunda, İl Özel İdaresi Ekipleri, AFAD, UMKE, 112 Acil Çağrı Merkezi, Emniyet ve Jandarma birimleri ile tüm saha unsurlarını genelge kapsamında ele alınan faaliyet ve çalışmaları 24 saat esasına göre yürütmek üzere koordine ederek düzenlediklerini söyledi. Sahada alınan tüm önlemlerin etkili ve verimli olabilmesi ve herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için vatandaşlardan da yetkili kurumlarca yapılan uyarılara ve alınan tedbirlere mutlaka uymalarının önemini belirtti.
Vali Bilgin, vatandaşlardan olumsuz hava şartlarında seyahatlerini zorunluluk olmadıkça yapmamalarını, yola çıktıklarında da kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı gibi hayati önem taşıyan ekipmanları mutlaka araçlarında bulundurmalarını, ayrıca Valilik olarak havaların soğuduğu yaşam şartlarını zorlaştığı bu günlerde kalacak yeri ve imkanı olmayan vatandaşların barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü önlemin alındığını, bu durumda olan vatandaşların 112 Acil çağrı numarası üzerinden bilgi verilmesini, sokak hayvanları için de beslenme ve tedavi başta tüm önlemlerin alındığını yine acil müdahale ihtiyacı olan sokak hayvanları için “HAYDİ” uygulaması ve 112 Acil Çağrı numarası üzerinden 7/24 saat yetkililere ulaşabileceklerini söyledi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol